DNK en WZA informeren samen over gebruik digitale zorg met DigiVitaler Maurice Vos

DNK en WZA informeren samen over gebruik digitale zorg met DigiVitaler

Sinds vorig jaar september hebben DNK en Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) de krachten gebundeld om de inwoners van de gemeente Assen kennis te laten maken met digitale zorg.

Hiermee is DNK de eerste bibliotheek in Drenthe die de cursus DigiVitaler aanbiedt. De gratis cursus wordt gegeven in De Nieuwe Kolk door twee medewerkers van de bibliotheek. Naast de twee lessen waarin de cursisten onder meer leren werken met MijnWZA en de Beter dichtbij-app van het WZA is er een vragenuurtje waar de cursisten met overgebleven vragen terecht kunnen. Bij dit vragenuurtje is ook een medewerker van het WZA aanwezig om de cursisten te helpen.

DigiVitaler is een cursus die is ontwikkeld door Stichting Digisterker om mensen te helpen bij het gebruik van digitale zorg. De cursus maakt onderdeel uit van het educatieve aanbod van de bibliotheken in Nederland. DNK heeft hiervoor de samenwerking gezocht met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen als lokale zorgpartner.

Gerda de Vries, hoofd educatie en adviseur basisvaardigheden bij DNK, werkt hierin nauw samen met Saskia Carli, adviseur digitale zorg bij het WZA. Samen pasten zij de landelijke DigiVitaler cursus aan met de lokale digitale zorg die in het WZA wordt verleend. Deze samenwerking tussen de bibliotheek en het ziekenhuis gaat verder dan alleen de inhoud van de cursus. Het WZA verwijst patiënten actief door naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Daarnaast zijn medewerkers van DNK aanwezig bij het Inloopspreekuur Digitale zorg van het WZA.

Naast de cursus DigiVitaler, die in september weer wordt aangeboden, biedt DNK gratis hulp bij het leren werken met de computer en het internet. Ook kunnen inwoners van de gemeente Assen bij het Informatiepunt Digitale Overheid terecht voor het vinden van informatie op websites van de overheid en de website Thuiskompas van de Drentse woningcorporaties.

Op de foto staan van links naar rechts: Ilse Jonker (cursusleider DNK), Bo Verlangen (cursusleider DNK), Gerda de Vries (hoofd educatie en adviseur basisvaardigheden DNK) en Saskia Carli (adviseur digitale zorg WZA).

Tiplijn