‘Herbergier’ voor dementerende ouderen opent binnenkort in Assen Wendy Drent

‘Herbergier’ voor dementerende ouderen opent binnenkort in Assen

In Assen zal medio mei een Herbergier worden geopend. In een Herbergier wonen mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De franchiseformule Herbergier is eigendom van De Drie Notenboomen.

Op dit moment zijn er (sinds 2007) 47 Herbergiers door heel Nederland waar een thuis wordt geboden aan gemiddeld 17 bewoners die 24-uurszorg nodig hebben. ,,In een huiselijke en ongedwongen sfeer waar de bewoners worden omringd met datgene wat zij écht nodig hebben: veiligheid, aandacht, warmte en geborgenheid.”

De zorgondernemers
John Smit en Marianne Grimberg, een gedreven stel met veel ervaring in de zorg en het onderwijs, kijken ontzettend uit naar de opening van ‘hun’ Herbergier medio mei 2023 aan de Molenstraat 273 in Assen. Op dit moment is de bouw nog in volle gang en deze week werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Zij worden de kersverse zorgondernemers voor de Herbergier in Assen en zijn zelf ook woonachtig in de Herbergier.

John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs onder andere veel ervaring in observeren, coördineren en coachen. ,,Wij willen aansluiten bij wat mensen zelf nog kunnen. Het gaat om welzijn, uw wensen en mogelijkheden zijn ons uitgangspunt.” Juist de kleinschaligheid en een huiselijke woonomgeving maken de Herbergier bijzonder gewoon.

Kosten voor zorg en wonen
De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn appartementen beschikbaar vanaf 27m2 tot en met 56 m2 en prijzen variëren.

Plaatsing op interesselijst
Er worden 17 kamers -voorzien van badkamer met douche, toilet en wastafel- gerealiseerd die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Tevens zijn er enkele appartementen beschikbaar voor echtparen. Voor vragen of aanmeldingen kijk op herbergier.nl/assen of bel 06-38414511.

Vacatures
Herbergier Assen is nog op zoek naar helpenden, medewerkers voor de huishoudelijke dienst en een kok. Voel jij je aangetrokken tot dit concept en heb je affiniteit met de doelgroep? Stuur dan je motivatie en CV naar John en Marianne via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn