Speciale Oslopaal in Kloosterveen in gebruik genomen

Speciale Oslopaal in Kloosterveen in gebruik genomen

De speciale Oslopaal (oplaadpaal op zonne-energie) is afgelopen vrijdag in Kloosterveen in gebruik genomen. De paal is bedoeld als een ontmoetingsplek waar je jezelf kan opladen, maar óók je telefoon of je laptop.

In 2018 zijn de eerste techniekstudenten van Techniekcentrum Assen gestart met de bouw van de Oslopaal. Door corona heeft het project maanden stilgelegen. Het is dan ook fantastisch dat de Oslopaal nu echt klaar is voor gebruik. Tijdens de onthulling spraken Jan Broekema, wethouder gemeente Assen, en Jan-Willem van Geffen, docent Drenthe College. Ook techniekstudenten die gewerkt hebben aan dit project vertelden hun verhaal.

Partner in de regio
Tijdens het project hebben gemeente Assen, Mijn Buurt Assen en Drenthe College nauw samengewerkt. Docent Jan-Willem van Geffen: Nadat de wethouder een werkbezoek bracht aan onze school is de kiem gepland voor deze samenwerking. Het brengt verschillende mensen en organisaties bij elkaar: gemeente, school en bedrijven. De Oslopaal is een sociale ontmoetingsplek, hopelijk blijft dat jarenlang zo. 

Project Oslopaal
In 2018 doet docent Jan-Willem van Geffen tijdens zijn vakantie in Oslo inspiratie op voor een nieuw techniekproject. Het idee van een oplaadpaal met zitjes neemt hij mee naar huis. Samen met zijn collega s Richard Timmer en Stephan Ravenzwaaij weet hij dat te vertalen naar een project voor studenten: de Oslopaal. Afgelopen jaren hebben meerdere techniekstudenten van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouw hun steentje bijgedragen aan het project. Ook meerdere partijen hebben zich ingezet om de Oslopaal te realiseren: Cedel B.V., CS Vincent van Gogh, Energiewacht Assen, JMS Techniek Emmen, Vriend B.V. en Zink Coat Schoonoord.

Iris Sijbom Fotografie
Tiplijn