Lichaam overleden man in speeltuin Assen door OM vrijgegeven
112

Lichaam overleden man in speeltuin Assen door OM vrijgegeven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het lichaam van de 32-jarige Assenaar vrijgegeven.

De Assenaar kwam afgelopen zaterdag in een speeltuin in Peelo om het leven. Er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de man.

Het OM heeft nog geen verdere informatie over de zaak vrijgegeven. Maandag kon het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nog geen doodsoorzaak vaststellen.

Worsteling
Zaterdag kwam de man in een speeltuin aan de Iemstukken in Assen om het leven na een worsteling. Uit het onderzoek van de politie bleek dat zaterdag een melding is gedaan van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij de 32-jarige man mogelijk betrokken zou zijn. Daarop is hij aangesproken door de vader van het meisje. De vader heeft geprobeerd de 32-jarige tegen te houden omdat hij op zijn fiets wilde wegrijden. Daarop ontstaat een worsteling tussen beiden en komen zij ten val. Ondertussen zijn ook vier omstanders gealarmeerd. Zij hebben vervolgens de 32-jarige man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De 32-jarige man bleek later te zijn overleden. De vier zijn vervolgens aangehouden. De vader van het meisje meldde zich daarna zelf bij de politie.

Geen mishandeling
Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat de vijf mannen de 32-jarige Assenaar hebben mishandeld. Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie dan ook besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen.

Tiplijn