Fietsendieven in Assen door lokfiets achter slot en grendel
112

Fietsendieven in Assen door lokfiets achter slot en grendel

In de afgelopen weken werd er bij de politie vier keer aangifte gedaan van fietsendiefstal in de omgeving van de straat Grift in Assen. Hierop werd bij de politie besloten om gericht hierop te investeren en een "lokfiets" in te zetten.

Een lokfiets is een gewone fiets, voorzien van technische hulpmiddelen. Afgelopen zondag avond werd deze lokfiets gestolen. De politie kwam meteen in actie en kort na de diefstal werd de lokfiets aan de Hoofdvaartsweg in Assen terug gevonden. De vermoedelijke dader was zonder de fiets de bosjes in gevlucht langs de Asserwijk.

Vies uit de bosjes
Toen de politie ter plaatse was bij de bosjes aan de Asserwijk, kwam er een 23-jarige Assenaar helemaal vies de bosjes uit lopen. Hij kon niet verklaren waarom hij daar was en waarom hij zo vies was geworden. Hij is door de politie aangehouden op verdenking van fietsendiefstal, en hij is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex.

Politiehond bijt verdachte
Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte Assenaar spullen had achter gelaten in de bosjes die hij had gebruikt bij het stelen van de fiets, werd een politiehond ingezet om naar deze spullen te zoeken. De politiehond vond een tweede verdachte, een 18-jarige Assenaar in de bosjes. Deze verdachte werd door de politiehond in zijn been gebeten en ook deze verdachte werd aangehouden voor de fietsendiefstal. Deze verdachte kon na een bezoek aan de dokter ook worden ingesloten in het cellencomplex.

Andere spullen
Nadien heeft de politiehond nog een zoekslag gemaakt naar de voorwerpen in de bosjes. Er werd een accu-slijptol gevonden, die door de politie in beslag is genomen. De politie doet op dit moment onderzoek. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer verdachten worden aangehouden in deze zaak.

De politie benadrukt: Doe altijd aangifte! Zo krijgt de politie een beeld van de misdrijven die in uw buurt worden gepleegd en kan er gericht worden ingezet.]

Tiplijn