Bioscoop en theater van DNK voor het eerst dit jaar open, zonder toegangstesten

Bioscoop en theater van DNK voor het eerst dit jaar open, zonder toegangstesten

Nadat op 20 mei DNK Bibliotheek haar deuren weer mocht openen, mogen in lijn met de landelijke versoepeling van de coronamaatregelen ook de bioscoop en het theater van DNK vanaf zaterdag 5 juni weer open.

Daarmee komt een eind aan een sluiting van 5½ maand voor de bioscoop en 7½ maand voor het theater. Vanaf 5 juni kunnen er weer films, voorstellingen, activiteiten en kleine events voor 50 mensen per zaal worden bezocht. Bezoek aan DNK is mogelijk zonder vooraf een coronatest af te hoeven nemen. De organisatie hanteert de landelijk toegestane maximum capaciteit van 50 personen.

De bioscoop start gelijk op zaterdag 5 juni met de filmprogrammering. Daarnaast kunnen filmliefhebbers aan de bar weer popcorn, snacks en drinken bestellen om mee de zaal in te nemen; aan de bar van de bioscoop kan alleen met de pin betaald worden. Tickets zijn alleen online aan te schaffen i.v.m. de verplichte reservering. Normaliter zou het theaterseizoen in juni al afgelopen zijn, maar met de heropening op 5 juni is er toch nog een vijftal voorstellingen voor zowel volwassenen als gezinnen geprogrammeerd in de maand juni. DNK maakt daarmee gebruik van de mogelijkheid om theaterliefhebbers, die zo lang gewacht hebben om weer eens een avond uit te gaan, toch nog voor de zomer een mooi programma aan te bieden. Om een veilig bezoek te faciliteren volgt DNK het protocol van de NVBF, de brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland, en van de VSCD, de brancheorganisatie van Nederlandse podia.

De verkoop voor de films die vanaf 5 juni te zien zijn in DNK Bioscoop is afgelopen zaterdag 5 juni gestart. Het was even schakelen afgelopen week met het opstellen van het filmprogramma en alles wat daarbij komt kijken, maar meteen vanaf zaterdagochtend wisten de filmliefhebbers ons al te vinden , vertelt directeur Hanneke Bruggeman. Met films als De Slag om de Schelde , Godzilla vs Kong , Pieter Konijn op de vlucht , La Última Primavera , Bon Bini: Judeska in da House , The Conjuring: The Devil Made Me Do It  en meer staat er dan ook een divers en compleet programma klaar. En de komende tijd gaat dat met o.a. De Croods 2: Een Nieuw Begin , A Quiet Place Part II , In The Heights , Fast & Furious 9  en Luizenmoeder  De Film  ook zeker niet minder worden.

De afgelopen dagen zijn de laatste afspraken met impresariaten gemaakt over de theatervoorstellingen. De verkoop van de programmering in juni start voor Vrienden van DNK vandaag, woensdag 2 juni, om 10.00 uur en voor de reguliere bezoekers op donderdag 3 juni om 10.00 uur. Het is gelukt om op zeer korte termijn een mooi maandprogramma te boeken. Cabaretier Fuad Hassen bijt op 12 juni het spits af. We hadden een bijzondere show op 5 juni met potlood in de agenda staan, maar dit bleek voor de producent zo kort op de persconferentie toch niet haalbaar.  Aldus Hanneke Bruggeman. De theatervoorstellingen die in DNK te zien zijn in juni zijn:
Za 12-06-21 Fuad Hassen  Remmende voorsprong 
Zo 13-06-21 Theater Gnaffel - Oma mag ik mijn pop terug  (6+)
Vr 18-06-21 Dominic Seldis - Simply, Dominic 
Za 19-06-21 Sven Ratzke  Where are we now 

Tickets kunnen alleen online gekocht worden op dnk.nl. Meer informatie omtrent de maatregelen is te vinden op www.dnk.nl/corona.

Archief
Tiplijn