Te koop in Assen: luxe riante woonboerderij met uitzicht over landerijen

Te koop in Assen: luxe riante woonboerderij met uitzicht over landerijen

Goed onderhouden RIANTE WOONBOERDERIJ uit 1935 nabij Assen, in het geliefde brinkdorp Loon, op een ruim perceel van maar liefst 14.561m². De woning is GEHEEL GERENOVEERD in 2005/2006, VOLLEDIG GEÏSOLEERD en beschikt over 48 ZONNEPANELEN (energielabel A).

De woonkamer en keuken bieden dankzij de grote tuindeuren een vrij uitzicht over het naastgelegen landschap. Verder beschikt de woning over diverse multifunctionele ruimtes en slaap- en badkamers op de begane grond. De woonboerderij is gelegen op een rustige plek en op fietsafstand van diverse voorzieningen in het stadscentrum van Assen.

BEGANE GROND
Entree in de grote en zeer lichte hal met trapopgang en toegang tot het vorstelijk toilet. De hal met garderobenis biedt tevens toegang tot de zeer riante woonkamer (ca. 83m²), eethoek (ca.27m²) en half open keuken (ca. 18m²) en voorzijde van de woonboerderij. Door de centraal gelegen finoven (houthaard) in de woonkamer zijn er twee zithoeken gecreëerd. Tevens biedt de woonkamer dankzij de grote tuindeuren een vrij uitzicht over de fraai aangelegde achtertuin en landschappen. De half open keuken met kookeiland is voorzien van een 4-pits gasstel met grilplaat, afzuigkap, combi-oven, koelkast, apothekerskast, vaatwasser, close-in boiler en grote voorraadkamer (ca. 7,5m²). Middels de grote hal is de tussenhal van de woning toegankelijk tot drie slaapkamers (ca. 17m², 18m² en 25m²). Aangrenzend aan de kleinste slaapkamer bevindt zich een badkamer (ca. 4m²) met douche, wastafel en designradiator. De middelste slaapkamer is voorzien van een naastgelegen vaste kast. De ruimste slaapkamer beschikt over een badkamer en-suite met een toilet, bidet, douche, wastafel en ligbad en designradiator. Verder bevindt zich aan de voorzijde nog een bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting en een tweede toilet, tweede woonkamer (ca. 27m²), tweede trapopgang, meterkast, oorspronkelijke hal met voordeur, kelder (ca. 4m2) en grote werkkamer/hobbyruimte (ca. 25m²).

EERSTE VERDIEPING
Boven het voorhuis bevindt zich een overloop met een ruime slaapkamer (ca. 35m²) en badkamer (ca. 10m²) met toilet, douche, wastafel, designradiator en velux dakraam. Tevens bevindt zich hier een technische kast met boiler en Nefit Excellent HR-ketel (bouwjaar 2005). Verder beschikt deze verdieping over twee zeer ruime multifunctionele ruimtes (ca. 57 m² en 81m²), waarvan de grootste ruimte is voorzien van een keukenblok met close-in boiler en een Frans balkon met vrij uitzicht. Zeer goed in te richten als atelier of praktijk aan huis, evenals de twee voorkamers beneden. Deze twee ruimtes zijn gescheiden middels een overloop die door het glazen nokraam veel lichtinval geniet.

TUIN
Naast de woning bevindt zich een lange oprit met parkeergelegenheid voor meerdere voertuigen op eigen terrein. De voormalige hooiberg kan tevens dienen als carport en biedt de mogelijkheid om overdekt te parkeren. Nabij het woonhuis staat het voormalige stookhok (ca. 5m²). De royale achtertuin biedt vele zitgedeeltes met diverse zon- en schaduwplekken en heeft een vrij uitzicht over het prachtige landschap. De tuin is verder voorzien van een overkapping (ca. 36m²) met keukenblok, aangrenzende ruime schuur (ca. 25m²) en vlizotrap naar een vliering. Het andere gebouw ‘de stal' (ca. 50m²) beschikt over drie paardenboxen (elk ca. 9m²). Middels een losse trap is ook hier een vliering te bereiken. Beide schuren zijn nieuw gebouwd in 2005/2006. Tevens is op het perceel een paardenbak aanwezig.

Zie: funda.nl/koop/loon/huis-42288974-lonerbroekweg-5

Tiplijn