Negen ideeën van jongeren in Assen ontvangen geld!

Negen ideeën van jongeren in Assen ontvangen geld!

Maar liefst negen van de in totaal veertien ideeën van jongeren ontvangen geld van de gemeente. Dit werd vrijdagavond bekend tijdens het slotevent van de campagne ‘Topidee? Kom ermee!’ bij Podium Zuidhaege.

Uiteenlopende ideeën vielen in de prijzen: van een PopUp Podium tot het voeren van gesprekken op scholen over zelfliefde en respect.

Het slotevent was de afsluiting van een periode van ideeën indienen door jongeren uit Assen tot het stemmen op de diverse ideeën door alle jongeren van 12 tot en met 27 jaar in Assen. De komende drie jaar stelt het college van burgemeester en wethouders namelijk maar liefst 100.000 euro per jaar beschikbaar voor ideeën van jongeren uit Assen. Voorwaarde is wel dat ze deze ideeën zelf uitvoeren.

Eerlijke manier
Door middel van stemmen met een speciale app, de Parta-app, is dit bedrag op een eerlijke manier over de negen ideeën verdeeld. Dit betekent dat deze negen jongeren hun idee kunnen gaan uitvoeren de komende periode.

De volgende ideeën hebben het gevraagde budget ontvangen:
- PopUp Podium in de stad voor muzikale jongeren en coverbands.
- Jongerenplatform waar jongeren hun ideeën en talenten kunnen delen en versterken.
- Go-Zero kroegentocht: een kroegentocht, maar dan zonder alcohol.
- Muziekproductie studio waar elektronische muziek geproduceerd en dj-sets opgenomen worden.
- Samen koken en eten met een onbekende groep mensen om elkaar te leren kennen.
- In gesprek over zelfliefde en respect op middelbare scholen.
- LGBTQ+ bijeenkomsten voor jongeren.
- Snelheidsregeling op fatbikes.
- Uitdelen Nederlandstalige Korans om de dialoog aan te gaan en elkaar beter te leren kennen.

De ideeën waar minder op gestemd is en waar nu dus geen geld voor is, worden nog niet weggegooid. Het kan zijn dat deze alsnog kunnen worden uitgevoerd met behulp van experts, andere organisaties of via andere geldpotjes. Dat willen we samen met de jongeren verder onderzoeken.

Tiplijn