Ga je met je bedrijf binnenkort weer naar een beurs en ben je druk bezig met de voorbereidingen? Lees dan snel verder, in deze blog lees je onze tips. Veel bedrijven vergeten meestal goodies weg te geven. Door een klein bedrag te investeren nemen kun je mensen een goodie mee naar huis geven die eenvoudig nog meer reclame voor je maakt.

Val op
Uiteraard wil je als bedrijf opvallen. Niet alleen op de beurs, maar ook je goodie. Je kunt bijvoorbeeld pennen bedrukken met logo en deze weggeven. Echter is de kans dat je dan opvalt minder groot. Zorg daarom voor een product waarmee je opvalt, een goodie waar jouw potentiële klanten twee keer naar kijken als ze het in hun handen hebben. Zo ontstaat er een kans dat men het product laat zien aan andere en voorkom je dat je product onderaan de stapel komt te liggen.

Kwaliteit is belangrijk

Wat belangrijk is om te weten; bespaar niet op de kwaliteit van je goodies! Hoe slechter de kwaliteit van het product, hoe groter de kans dat je goodie wordt weggegooid of niet wordt gebruikt en dan is het geldverspilling. Je kunt dus beter iets meer geld investeren en weten dat je goodie effect heeft, dan dat je goodies worden weggegooid met een kleiner budget. Want onthoud, jouw logo staat er op en jouw bedrijf of organisatie wordt geassocieerd met de kwaliteit van de weggever. Laten we de pen weer even als voorbeeld nemen. Wat zou jij liever ontvangen? Een goedkope pen die na een keer gebruiken al uit elkaar valt en waarvan de inkt al aan je handen plakt. Of een luxe, duurdere pen met fijn materiaal en die heerlijk schrijft? Oftewel: hoe beter de kwaliteit, hoe vaker het product met jouw logo wordt gebruikt en hoe beter de associatie met jouw bedrijf of organisatie is.

Geef een toepasselijke goodie
Naast dat je giveaway origineel moet zijn is het van belang om na te gaan hoe nuttig jouw goodie is! Ook het moment van uitgeven is hierbij van belang. Bijvoorbeeld, heb je nog mutsen over van een eerdere beurs in de winter? Een muts is een super nuttige giveaway, maar niet in de zomer. Investeer in iets nieuws dat in de zomer gebruikt kan worden, zoals een zonnebril of mooie waterfles.

Groter budget?
Heb je een groter budget voor goodies, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt een product duur en luxe product weggeven of je kiest voor een soort goodie bag. Optie één is dubieus, het product kan goed of juist niet goed in de smaak vallen. Wanneer het niet goed in de smaak valt is dat natuurlijk zonde van je geld. Kies je voor optie twee, dan kies je voor de veiligere optie. In een goodiebag zitten meerdere kleine en goedkopere producten. Het voordeel is dat mensen het leuk vinden om meerdere dingen te krijgen en er zit altijd wel een product bij die goed in de smaak valt. Maak de goodiebag af, laat bijvoorbeeld een jute tas bedrukken met jouw logo waar je alle goodies in kunt doen.