Assen brengt openbare toiletten in kaart voor Hoge Nood-app

Assen brengt openbare toiletten in kaart voor Hoge Nood-app

Aanstaande donderdag 19 augustus organiseert gemeente Assen, samen met VVV Assen en Vaart in Assen, de Aftrap Gastvrije toiletten Assen : van 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Samen met genodigde ervaringsdeskundigen, participatieraad, inclusie-ambassadeurs en raadsleden brengen ze toegankelijke toiletten in Assen in kaart voor de HogeNood app .

In deze app staat een overzicht van openbare toiletten in heel Nederland. Ze hopen met deze actie zo veel mogelijk toiletten in Assen toe te kunnen voegen, zodat een ieder ontspannen onze stad kan bezoeken.

Iedere WC telt
In Nederland zijn te weinig publiek toegankelijke toiletten. Voor mensen die door spijsverteringsziekten, stoma of blaasproblemen vaker een toilet nodig hebben, is het extra van belang om te weten waar een gastvrij openbaar toilet te vinden is. Iedere wc telt en ze schieten in Assen nu tekort.

HogeNood
De Hoge Nood App is de betrouwbaarste toilet app in Nederland. Er staan meer dan 9.500 gecontroleerde locaties op. Een toiletkeuze is voor iemand te bepalen aan de hand van informatie zoals, afstand, voorzieningen en toegankelijkheid. Het is een handige gratis app om met de mobiele telefoon snel de dichtstbijzijnde gastvrije wc te vinden.

iStock