Ruim vier duizend euro van Asser Roeiclub voor KiKaRow

Ruim vier duizend euro van Asser Roeiclub voor KiKaRow

Zaterdagmiddag is Kikarow bij de Kop van de Vaart in Assen aangekomen.

Om ¬500.000,  bijeen te brengen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum roeit roeiend Nederland van het voorjaar tot de zomer van 2019 het KiKaRoW Rondje NL: 1.400 kilometer door Nederland. De start vond plaats bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar gaat The Vin in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy s.

Prinses Máxima centrum
Nog altijd is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Het overlevingspercentage van kinderen met kanker kan sneller omhoog door zorg research en opleiding te concentreren op één locatie. Dat wordt gerealiseerd in het Prinses Máxima Centrum. De opbouw van dit kinderoncologisch centrum in Utrecht is een heuse transitie, uniek in de wereld. In deze organisatie pakken wordt kanker bij kinderen wezenlijk anders aangepakt.

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht loopt het grote LATER research project. In Nederland wordt op het moment onderzoek gedaan bij 5.000 overlevenden van kinderkanker, De LATER Studie . Deze studie richt zich op de late effecten van de behandelingen op kinderkanker, aandachtspunten zijn bijvoorbeeld onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking, extreme vermoeidheid en vervroegde veroudering. Hier is de ¬500.000 voor nodig, die wij gaan inzamelen. Meer over de LATER-studie vindt je hier.

De Asser Roeiclub heeft ruim vier duizend euro voor KiKa opgehaald. Sinds de start van KiKaRow is er landelijk ruim 200 duizend euro opgehaald.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn