Ruim 500 euro voor KikaRow op Koningsdag

Ruim 500 euro voor KikaRow op Koningsdag

Afgelopen zaterdag hebben zes junioren wedstrijdroeiers van de Asser Roeiclub (ARC) een acht uur durende marathon estafette geroeid op de ergometer. Dit om geld in te zamelen voor het project KiKaRow rondje NL.

Op de Brink stonden twee ergometers opgesteld, één voor het estafette team en één voor voorbijgangers die ter aanmoediging wilden mee roeien of op deze manier kennis wilden maken met de roeibeweging. De jonge ARC-roeiers hoopten in acht uur tijd 120 km te roeien wat betekent dat het tempo gemiddeld 15 km per uur moest zijn. Geweldig was het om te zien dat hun inspanning werd beloond met een beter resultaat dan zij zelf hadden ingeschat. Er is namelijk 129 km geroeid door deze kanjers.

Maar uiteindelijk ging het daar niet om, er moest gedoneerd worden en dat gebeurde in ruime mate. Het Koningsdag publiek gaf gul en er is maar liefst ¬537,29 opgehaald voor het goede doel.

Het doel
Het roei-evenement KikaRoW Rondje NL is een project dat geld inzamelt voor de LATER-studie van het Prinses Máxima Centrum. Deze studie staat speciaal in het teken van onderzoek naar de late(re) effecten als gevolg van de ondergane behandelingen bij kinderkanker. Zo mogelijk kunnen nadelige gevolgen voorkoen dan wel preventief worden behandeld zodat de survivors van kinderkanker blij en gezond ouder worden.

KikaRow rondje NL
(Ex-)kinderkankerpatiënten roeien samen met ervaren roeiers 14 weekenden lang door Nederland om geld in te zamelen. In het weekend van zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is Assen de pleisterplaats voor dit manifest. De Asser Roeiclub gaat dit groots vieren waarbij onze burgemeester de roeiers op zaterdagmiddag aan de haven zal verwelkomen. Uiteraard de ARC een leuk bedrag mee geven wanneer ze zondag Assen weer verlaten. Alle sponsoractiviteiten die de club toe nu heeft gerealiseerd hebben de teller reeds op ruim ¬3300 gezet.

Tiplijn