Krakende sluisdeur Peelo gelicht en hersteld

Krakende sluisdeur Peelo gelicht en hersteld

Tijdens het vorig vaarseizoen kwam er veel gekraak en lawaai uit de sluisdeur bij wegvlak Peelo.

De provincie Drenthe, eigenaar van de sluis en waterwegen, heeft vandaag de sluisdeur doen lichten en laten inspecteren door ervaren monteurs van de Provincie Groningen. De beide provincies werken samen op het gebied van technisch onderhoud en maandag zijn een groep monteurs begonnen met het ontkoppelen van de sluisdeur. Vandaag is dit team uitgebreid met een 400-tons kraan van Wagenborgen en een duikteam uit Noordhorn.

Klus geklaard
Met vereende krachten hebben ze vanmorgen de linker sluisdeur los gekregen. Hij werkte wel tegen maar met positieve inzet en wat kruipolie kwam de deur los van zijn positie. De deur die ruim 50 jaar oud is, had zich goed vastgezet in zijn scharnieren. De lichting van de sluisdeur ging hierna snel en de deur werd door de kraan net boven de kade gehangen waarop de experts uit Groningen de deur konden inspecteren.

Aan de deur werden geen mankementen gevonden waarna de duiker te water ging om onder water de onderste scharnier punt te inspecteren. Ook hier waren weinig problemen. Uit voorzorg is de messing-lager van de onderste pin vervangen. Rond vanmiddag half vier konden ze starten met het terughangen van de deur. Vanavond hing hij goed waarna het team van de provincie Groningen de deur konden stellen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn