RTV Drenthe start experiment door AI-stem nieuwsbulletins te laten voorlezen

RTV Drenthe start experiment door AI-stem nieuwsbulletins te laten voorlezen

Deze zomer hoor je een nieuw geluid op Radio Drenthe. Een nieuwe AI-stem zal vanaf 6 juli elke zaterdag en zondag om 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middags de nieuwsbulletins gaan voorlezen. Met dit experiment beweegt RTV Drenthe mee met de nieuwe en snelle ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie.

De nieuwsbulletins worden, zoals ook nu het geval is, met zorg samengesteld en geschreven door de redactie. De AI-stem zal de bulletins alleen voorlezen en heeft geen enkele invloed op het journalistieke proces. Op deze manier gebruiken ze de technologie alleen ter ondersteuning van de journalisten.

De omroep gaat de komende periode gebruiken om te experimenteren. ,,Na de zomer zal er na evaluatie besloten worden of we verder gaan met dit traject'', aldus RTV Drenthe.

Ter introductie van de stem start vandaag een campagne op Radio Drenthe om een naam voor deze digitale nieuwslezer te verzinnen. 'De stem' zal ter introductie live op de radio een interview geven in het programma Anouk in de middag. Luisteraars kunnen hun suggesties mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder de winnaars wordt een exclusief RTV Drenthe-horloge verloot.

Tiplijn