Assenaar (33) crasht na politieachtervolging in Breda
112

Assenaar (33) crasht na politieachtervolging in Breda

Nabij de grensovergang met België gaven agenten afgelopen nacht een stopteken aan een bestuurder van een Frans voertuig. Dit werd genegeerd, waarop er een achtervolging ontstond. Uiteindelijk hield de politie, nadat het voertuig crashte, een 33-jarige man uit Assen aan.

Het leek er even op dat de bestuurder rond 02.00 uur gehoor gaf aan het stopteken. Toen de afslag van het pompstation werd gevolgd, besloot de bestuurder van het Franse voertuig toch ineens met hoge snelheid de hoofdrijbaan weer op te rijden. Niet veel later nam de bestuurder de afrit Breda/Rijsbergen en reed met snelheden van ruim boven de 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Breda. Op de Bavelseparklaan crashte het voertuig vanwege een bocht, maar de auto kwam wonder boven wonder normaal tot stilstand.

De bestuurder sprong uit de auto en ging er vandoor. De politie trof de 33-jarige man in het Breepark aan en hield hem aan. De zwaar gehavende auto is in beslag genomen en de bestuurder zit nog vast voor verder onderzoek. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Waarom de man voor de politie vluchtte is nog in onderzoek.

Tiplijn