Filmpje: brandweerchauffeurs krijgen opleiding voor spoedrit in Assen
112

Filmpje: brandweerchauffeurs krijgen opleiding voor spoedrit in Assen

Wat is er toch aan de hand? Ik hoor de hele tijd sirenes? Een vraag die menig Assenaar vast zich de afgelopen tijd heeft gesteld.

Vaak bij het horen van een sirene is er daadwerkelijk wat aan de hand. Maar dat hoeft niet altijd. In Assen worden namelijk ook veel opleidingen gegeven voor brandweer-, politie- en ambulancechauffeurs. Met enig regelmaat rijden er speciale brandweer-, politie- en ambulancevoertuigen rond waarmee chauffeurs worden opgeleid.

Ook deze weken worden er bij de brandweer weer nieuwe chauffeurs opgeleid. Deze week waren chauffeurs van brandweer Gasselternijveen aan de beurt. Bij de brandweer krijg je de mogelijkheid om verschillende opleidingen te volgen. Zowel het behalen van het C rijbewijs, de lesuren en de tijd die je in de opleiding steekt worden vergoed. Als je de opleiding met succes hebt afgerond ben je inzetbaar als professioneel brandweer chauffeur, laat brandweer Gasselternijveen weten.

Het brandweerkorps maakte een filmpje hoe een spoedrit in Assen er uit ziet. Hier zie je een filmpje van een chauffeur opleiding. Het gaat om een oefenrit waarbij gebruik wordt gemaakt van zwaailicht en sirene.

Tiplijn