Twee tips in zaak winkeldiefstal met geweld in Assen door Opsporing Verzocht
112

Twee tips in zaak winkeldiefstal met geweld in Assen door Opsporing Verzocht

De politie heeft vanavond twee tips binnen gekregen naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht.

Vanavond besteedde het tv-programma tijdens de uitzending aandacht aan een politiezaak in Assen waarbij tijdens een winkeldiefstal een personeelslid werd neergeslagen.

Dat gebeurde op donderdag 5 september. Om omstreeks 11.30 uur zagen medewerkers van een winkel aan het Mercuriusplein dat twee mannen kleding meenamen van een rek wat buiten de winkel stond. Na de diefstal gingen de mannen er vandoor. Door personeel van de winkel werd de achtervolging ingezet.

In de omgeving van de Alteveerstraat werden de daders ingehaald en gooide één van hen de gestolen kleding weg. Deze man rende weg en kon niet meer worden achterhaald. De tweede verdachte liep naar één van de personeelsleden en sloeg hem met een hard voorwerp wat hij in zijn hand had. Het slachtoffer raakte door de klap met het voorwerp gewond en verloor zelfs even het bewustzijn.

Al eerder gaf de politie beelden van de winkeldieven vrij. Tot op heden zijn de daders nog niet gepakt. Herkent u (één of meer van) de mannen op de beelden, of heeft u andere informatie die naar de dader(s) kan leiden? Deelt u dit dan met de politie via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het Tipformulier via de link op de pagina van de politie.

Tiplijn