Messen, schroevendraaier, honkbalknuppel en drugs ingenomen tijdens politiecontrole in binnenstad Assen
112

Messen, schroevendraaier, honkbalknuppel en drugs ingenomen tijdens politiecontrole in binnenstad Assen

Zaterdagavond heeft de politie in het centrum van Assen wederom een preventieve fouilleeractie gehouden. Er werden ongeveer 200 personen gefouilleerd en circa 20 voertuigen doorzocht. Er zijn 3 messen, 1 schroevendraaier, 2 stanleymessen, 1 ijzeren honkbalknuppel, softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Naast de aangetroffen wapens zijn er proces-verbalen uitgedeeld voor baldadigheid, verschillende verkeersovertredingen en werd er iemand aangehouden voor het verstoren van de Openbare Orde. Er is onder andere op en rond het Koopmansplein, Groningerstraat, Rolderstraat en het Stationsgebied gecontroleerd.

Ook de komende maanden zal de politie op verschillend tijdstippen en locaties binnen het aangewezen veiligheidsrisicogebied preventief fouilleren. ,,Indien u verdachte situaties constateert verzoeken we die aan ons door te geven. Messen en andere wapens horen niet thuis op straat en in onze samenleving. Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de binnenstad een fijne en veilige plek is voor iedereen.''

De binnenstad van Assen is tot 20 oktober dit jaar aangewezen als een veiligheidsrisicogebied. Hiermee is het voor de politie mogelijk om na toestemming van het Openbaar Ministerie preventief te fouilleren.

Tiplijn