Geen signalen van ondermijning geconstateerd tijdens grote integrale controle bij autobedrijven op stadsbedrijvenpark Assen Google Maps - Er zijn geen overtredingen geconstateerd die wijzen op ondermijning of ondermijnende criminaliteit
112

Geen signalen van ondermijning geconstateerd tijdens grote integrale controle bij autobedrijven op stadsbedrijvenpark Assen

Bij een onaangekondigde integrale controle zijn op donderdag 14 maart geen overtredingen geconstateerd die wijzen op ondermijning of ondermijnende criminaliteit.

Samen met verschillende ketenpartners heeft de gemeente controles uitgevoerd bij drie autobedrijven op het Stadsbedrijvenpark in Assen. Het hoofddoel van de controle was ondermijnende criminaliteit tegen te gaan en de naleving van geldende wet- en regelgeving. Op een paar kleine overtredingen van nalevingsregels na zijn er geen bijzonderheden geconstateerd.

Controle
De integrale controle maakt onderdeel uit van de werkwijze binnen de Drentse Aanpak Ondermijning. Op 2 februari 2024 hebben de Drentse burgemeesters een handtekening gezet onder de Drentse Aanpak Ondermijning. In de Drentse Aanpak Ondermijning zijn afspraken gemaakt om nauw samen te werken en aan de slag te gaan met verschillende onderwerpen zoals bewustwording, regelgeving, weerbaarheid en communicatie. Op basis van een analyse door het RIEC Noord-Nederland zijn verschillende branches naar voren gekomen die een verhoogd risico vormen voor ondermijnende criminaliteit, waaronder de autobranche. De controle in Assen was een gezamenlijke inspanning van de gemeente, RDW, Landelijke Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit, RUD Drenthe, Politie en Nederlandse Arbeidsinspectie.

Ondermijnende criminaliteit
Bij ondermijning of ondermijnende criminaliteit maakt de georganiseerde misdaad gebruik van bedrijven, ondernemers en organisaties. Burgemeester Marco Out: “Ondermijning gaat over een breed scala aan criminele activiteiten en de ondermijnende werking daarvan op de samenleving. Het aanpakken van ondermijnende criminaliteit is als prioriteit benoemd in het veiligheidsbeleid van de gemeente Assen. We zetten ons in om deze vorm van criminaliteit op te sporen en tegen te gaan. Ondermijning zorgt voor onveiligheid. Daarom is het belangrijk om gezamenlijk op te treden. We willen niet dat onschuldige mensen en bedrijven het risico lopen zaken te doen met criminelen, maar vooral niet dat criminelen op deze manier bijvoorbeeld geld kunnen witwassen.”

Melden
Opvallende of ongebruikelijke situatie in de omgeving? Of het vermoeden van ondermijnende criminaliteit? Doe dan een melding. Dat kan via de wijkagent, door 0900-8844 te bellen en bij spoed via 112. Ook anoniem melden is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Melden kan ook bij de gemeente door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn