Agent gewond bij aanhouding: verdachte veroordeeld tot vier maanden cel
112

Agent gewond bij aanhouding: verdachte veroordeeld tot vier maanden cel

Een 24-jarige man uit Delfzijl die in september een agent in het gezicht sloeg tijdens een aanhouding op het station in Assen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. Daarnaast moet hij een schadevergoeding aan de agent betalen.

Op donderdagochtend 28 september om 10:00 uur ontving de politie een melding over de 24-jarige man  die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen.

Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de verdachte is twee keer aangifte gedaan van geweld tegen politieagenten.

Gevangenisstraf
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor het aanvallen van twee agenten. Daarnaast is hij verplicht een schadevergoeding van €450,- te betalen aan de agent die in zijn gezicht werd geslagen.

'Agressie onacceptabel'
Na de uitspraak sprak Esther Sopacua, clusterchef Assen, haar waardering uit voor de snelle en doortastende handelingen van alle betrokken agenten tijdens het incident. "De veiligheid van onze collega’s is van het grootste belang. We zijn tevreden met de uitkomst van de rechtszaak en hopen dat dit een duidelijk signaal afgeeft tegen geweld gericht op politieagenten en andere hulpverleners."

Tiplijn