Wat kan de impact zijn van een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Wat kan de impact zijn van een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Omdat een zakelijke rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, neig je er misschien naar om hem links te laten liggen. Doe dit niet zonder slag of stoot, want je bedrijf kan veel baat hebben bij deze verzekering. Vandaar dat veel ondernemers in Assen zich wel verzekeren voor rechtsbijstand.

Twijfel je nog? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst maken wij je duidelijk wat de impact kan zijn van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hopelijk zie je hierdoor alsnog in dat het verstandig is om je (ook) zakelijk te verzekeren voor rechtsbijstand.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering nader toegelicht
Voordat we aandacht aan de impact besteden, geven we eerst antwoord op de vraag: ‘wat is een rechtsbijstandverzekering?’. De meeste ondernemers in Assen hebben weleens van deze verzekering gehoord, maar lang niet iedereen weet precies wat het is. Als jij je zakelijk verzekert voor rechtsbijstand, ben je verzekerd van rechtshulp bij zakelijke conflicten. Je kunt onder meer een beroep doen op deze verzekering bij conflicten met een opdrachtgever of leverancier, maar ook bij conflicten met klanten, medewerkers en de overheid.

Nu vraag jij je misschien af wanneer er sprake is van een zakelijk conflict. Dit is bijvoorbeeld het geval als een klant weigert een rekening te betalen of een leverancier telkens (veel) later levert dan jullie hebben afgesproken. Ontsla je een medewerker? Dan is er mogelijk sprake van een conflict over zijn arbeidscontract. Het maakt overigens niet uit of het om een groot of klein conflict gaat.

Met een rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf ben je in veel gevallen verzekerd van juridische hulp bij een zakelijk conflict. Je hoeft alleen niet bij je verzekeraar aan te kloppen bij conflicten die te maken hebben met belastingen, conflicten met een motorrijtuig in het verkeer en een conflict dat ontstaat of verwacht wordt voordat de verzekering begint.

Je kunt veel geld besparen
Als je bedrijf in een juridisch conflict belandt, heb je waarschijnlijk juridische hulp nodig. Dit is zeker het geval als je zelf geen verstand hebt van juridische zaken. Het nadeel van juridische hulp is alleen dat het behoorlijk veel geld kost. Heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. De kosten voor juridische hulp worden dan vergoed door je verzekeraar. Vaak krijg je geen vergoeding uitgekeerd, want verzekeraars werken vaak samen met vaste juristen. Hierdoor hoef je zelf niet op zoek naar de juiste juridische hulp.

Een rechtsbijstandverzekering werkt vaak stressverlagend
Een bestaan als zelfstandig ondernemer kan bijzonder stressvol zijn. Je moet zelf voor klanten zorgen, je loopt het risico aansprakelijk gesteld te worden en je kunt verzeild raken in een juridisch conflict. Sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af? Dan hoef jij je over dit laatste geen zorgen meer te maken. Je bent dan immers verzekerd voor juridische hulp. Vandaar dat een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor veel ondernemers ook stressverlagend werkt.

Particuliere verzekering volstaat niet
Veel inwoners van Assen zijn particulier verzekerd voor rechtsbijstand. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je misschien dat het niet nodig is om je hier ook zakelijk voor te verzekeren. Dit is een misvatting, want de particuliere verzekering biedt geen uitkomst bij zakelijke conflicten. Als je zakelijk niet verzekerd bent, draai je zelf op voor de kosten van juridische hulp. Bovendien moet je zelf op zoek naar een geschikte jurist. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wordt dit voor je geregeld en maak je ook geen kosten.

Tiplijn