Een kipper aanhangwagen is een handig en multifunctionele aanhanger voor degenen die regelmatig materiaal, goederen of afval moeten vervoeren.

Deze robuuste aanhanger is ontworpen om het laden en lossen van ladingen te vergemakkelijken en biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele aanhangwagens. Omdat lang niet iedereen de voordelen ervan ziet, hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Want laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch worden voorzien van zo veel mogelijk gemak? Vooral wanneer het gaat om het laden en lossen van bijvoorbeeld zand of stenen. Hoe fijn is het dan dat je de klep open kunt zetten en de kipper omhoog kunt laten gaan, zodat praktisch alles uit de bak valt?

Gemakkelijk en snel lossen

Het laden en lossen van goederen kost vaak enorm veel tijd. Hoe handig is het dan dat dit hier flink wat tijd op kunt besparen? Dit is dan ook direct een van de grootste voordelen van de kipper aanhanger, het gemak waarmee je ladingen kunt laden en lossen. Door simpelweg de achterklep te openen en de laadbak omhoog te laten kantelen, kun je moeiteloos materialen zoals zand, grind, puin of andere bulkgoederen uitladen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook fysieke inspanning. Ben je op zoek naar zo’n kipper aanhangwagen? Kijk dan eens bij Bouwman Aanhangwagens in Assen voor een enorm aanbod aan aanhangwagens, waaronder dus ook allerlei verschillende soorten kippers.

Verhoogde laadcapaciteit

Een ander groot voordeel van een kipper aanhangwagen is de verhoogde laadcapaciteit die het biedt. In vergelijking met traditionele aanhangwagens kan een kipper aanhangwagen zwaardere ladingen vervoeren. Dit maakt het ideaal voor professionals in de bouw, landbouw of andere sectoren waar zware materialen worden vervoerd. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar het maximale belastbare gewicht. Niet alleen is dit van belang voor de assen van de aanhanger, maar ook voor de veiligheid van jezelf en de auto. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een aanhanger gevuld met zand of stenen een enorme invloed heeft op het sturen en ook remmen van het voertuig dat de aanhanger trekt.

Saris Kipper aanhangers zijn betrouwbaar

Kies je voor een aanhanger van Saris Kipper, dan ben je verzekerd van een betrouwbare aanhangwagen. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn namelijk de belangrijkste kenmerken van een kipper aanhangwagen. Deze aanhanger is ontworpen om langdurig mee te gaan en bestand te zijn tegen zware belastingen en intensief gebruik. Bovendien biedt het mechanisme waarmee de laadbak wordt gekanteld veiligheidsfuncties om ongewenst of onbedoeld kantelen te voorkomen.

Tijdsbesparing

Een kipper aanhangwagen kan je helpen om efficiënter te werken en kostbare tijd te besparen. Door de snelle en eenvoudige laad- en losmogelijkheden kun je in minder tijd meer werk gedaan krijgen. Dit is vooral handig voor bedrijven die afhankelijk zijn van het vervoeren van grote hoeveelheden materiaal op dagelijkse basis. Let daarbij wel op dat je kiest voor een laadbak met de juiste capaciteit, zodat je nog sneller te werk kunt gaan en meer gedaan kunt krijgen in veel minder tijd.

Tiplijn