Zo bereiden de Assenaren zich voor op het najaar

Zo bereiden de Assenaren zich voor op het najaar

Het najaar komt eraan. Tijd voor verandering in huis, zodat je er deze herfst en winter lekker knus en gezellig bijzit. Veel Assenaren hebben de afgelopen vakantie gebruikt voor klussen in huis. Hoe maak je dat helemaal af?

Een frisse wind door je huis
Heb jij nog een relatief druk interieur? Dat past niet meer bij de trend van dit jaar. Dit jaar kiezen we niet voor rechte hoeken en kille materialen, maar voor zacht en rond. De organische woonstijl komt als een frisse wind door je huis en zorgt voor een vriendelijke en lichte uitstraling. Banken en tafels met organische vormen en meubilair van gerecyclede materialen: dit jaar omarmen we de natuur en de rust.

Misschien zit je er aan te denken om ook meteen je slaapkamer aan te pakken. Vaak wordt zo’n kamertje wat weggestopt. Jammer, want een slaapkamer kan een perfect onderdeel zijn van de eenheid in huis. Kijk dus ook naar vernieuwing voor je slaapkamer door nieuw beddengoed kopen, te kiezen voor een andere kleur op de muur of door je bed eens anders neer te zetten.

Warmte en duurzaamheid
Warmte en duurzaamheid zijn in het najaar van 2023 heel belangrijk in woningen. Het is een trend die wat is overgewaaid vanuit de Randstad. Assenaren zullen de gekte van de Randstad amper herkennen, maar rust in je kamer, dat wil iedereen. Kies daarom voor mooie, warme kleuren en voor ronde vormen in je meubilair. Dat brengt wat gezelligheid naar iedere kamer.

Dit jaar zijn duurzame keuzes heel belangrijk. Laat daarom liever de kleine spulletjes als decoratie liggen, en kies voor bijvoorbeeld metalen wanddecoratie. Dat kan nog jaren mee. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie in de vorm van een dier, kunst of een mooie wandklok.

Kamers overschilderen
Jaarlijks veranderen de kleurtrends. Was in 2022 de kleur lichtblauw nog helemaal in, verdwijnt de kleur nu toch weer. Volgens een grote verffabrikant is de meest geliefde kleur nu een geeltint, die ze ‘Wild wonder’ hebben genoemd. Dat is een positieve, natuurlijke geeltoon. Het zorgt ervoor dat binnen verbonden wordt met buiten. Ook hier gaat het weer om meer rust en meer eenheid.

Veel Assenaren bereiden zich alvast voor op het najaar door in de zomervakantie klussen te doen waar ze anders geen tijd voor hebben. En het opnieuw schilderen van de woning past daar goed bij. Je hoeft natuurlijk niet per se met de trend mee te gaan. Gewoon een kleur kiezen die je zelf mooi vindt en waar je nog jaren tegenaan wilt kijken, is ook prima. Dat past dan weer helemaal bij de duurzame trend van komend najaar.

Tiplijn