Dit is het juiste moment om een nieuwe telefoon te kopen

Dit is het juiste moment om een nieuwe telefoon te kopen

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Of lijd je aan een erg geval van Fear of Missing Out door alle nieuwe modellen die de komende tijd geïntroduceerd worden? Dan wordt het tijd om even pas op de plaats te nemen en af te wachten. Wie slim wil kopen en zeker niet te veel geld uit wil geven, doet er goed aan om het juiste moment af te wachten.

- advertorial - 

Maar wat is nu echt het juiste moment om een nieuwe telefoon te kopen? Hoe kun je ervoor zorgen dat je straks flink wat geld bespaart? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Wacht tot de nieuwste modellen worden geïntroduceerd
Ben je iemand die al snel tevreden is met zijn of haar telefoon? En hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Dan is het verstandig om nog even te wachten tot de nieuwere modellen worden geïntroduceerd. Op dat moment zullen de voorgaande modellen namelijk sterk afgeprijsd worden.Toen de Samsung S23 werd gelanceerd, zagen we bijvoorbeeld een flinke daling in prijs van de samsung s22. En dit terwijl dat een prima telefoon is en op enkele minimale verschillen na het net zo goed doet als de nieuwste versie. Zeker wanneer de modellen niet zo ver uiteen liggen, is dit een slimme manier om eenvoudig geld te besparen.

Heb je dus al een tijdje een specifiek model op het oog? Wacht dan nog even tot een nieuwere versie hiervan wordt geïntroduceerd. Zo bespaar je eenvoudig en snel veel geld.

Kortingsdagen
Gedurende het jaar zijn er regelmatig speciale kortingsdagen. Meestal zien we dit rond het einde van het jaar. Dit is het moment dat veel winkels hun voorraden proberen op te maken en daardoor toestellen tegen een lagere prijs verkopen. Dit zien we ook terug op speciale nationale dagen. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday. Meestal zijn er dan het hele weekend mooie kortingen te vinden. Ook bij elektronicawinkels. Als je dus de mogelijkheid hebt om nog even te wachten, is het goed om naar dit moment uit te kijken en dan je slag te slaan. Zo bespaar je soms eenvoudig honderden euro’s op hetzelfde toestel. Zonde om hier geen gebruik van te maken, nietwaar?

Regelmatig vergelijken
Niet alleen op speciale kortingsdagen worden er soms speciale prijzen gehanteerd, ook gewoon tussendoor zien we ineens prijsverschillen ontstaan. Dit komt vaak door de voorraden die winkels nog hebben liggen of andere speciale gelegenheden. Als je dus weet naar welke telefoon je op zoek bent, maar er nog geen haast geboden is, is het slim om regelmatig te vergelijken. Probeer wekelijks een keer jouw potentiële nieuwe telefoon te Googelen en bekijk de prijzen. Als je tevreden bent over de prijsdaling, is het moment om toe te slaan. Controleer op dat moment ook nog even de prijzen bij andere aanbieders, zodat je zeker weet dat je de voordeligste keuze maakt.

Tiplijn