Heb jij op korte termijn een jurist nodig?

Heb jij op korte termijn een jurist nodig?

Stel je voor: je hebt een huurwoning en op een dag krijg je een brief van je huurbaas die je vertelt dat de huur per direct fors verhoogd wordt. De huurbaas is een machtige persoon die een groot juridisch team achter zich heeft staan waardoor het lijkt alsof je deze huurverhoging slechts kunt accepteren. In dit geval was het handig geweest dat je een rechtsbijstandverzekering zou hebben gehad, maar wanneer je deze niet hebt, is er nog geen man overboord. Je kunt namelijk nog altijd een jurist inschakelen zonder dat je hiervoor verzekerd bent, maar ook zonder dat je hier meteen torenhoge kosten voor hoeft te betalen. Hoe? Wij laten het je graag zien in dit artikel.

Snel juridische hulp inschakelen
Als je een juridisch probleem hebt waar je zelf niet uit gaat komen, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact te kunnen leggen met een jurist. Een jurist kan echter duur zijn en niet iedereen durft daarom een samenwerking aan te gaan. In dat geval is het goed om te weten dat je ook rechtshulp van Univé kunt krijgen. Het voordeel van deze rechtshulp is dat je er geen verzekering voor nodig hebt. Het gaat hier namelijk over rechtshulp op aanvraag. Dat houdt in dat je naar de site kunt gaan van deze verzekeringsmaatschappij waar je een aantal vragen moet beantwoorden. Aan de hand van deze lijst wordt gekeken welke jurist jij nodig hebt. Vervolgens krijg je een offerte te zien en ga je akkoord met dit bedrag, dan kun je gelijk in contact treden met een jurist. Hierdoor kun je snel en met een specialist naar jouw probleem gaan kijken.

Wat kan de jurist voor jou doen?
Wanneer je eenmaal met de jurist in contact bent gekomen, zal deze met jou kijken naar het probleem dat jij hebt met je huisbaas. De jurist zal kijken of er een juridische grond te vinden is waarop de huurverhoging gebaseerd is. Blijkt dat dit niet het geval is, dan kan de jurist een brief voor jou opstellen waarin aangegeven wordt waarom de voorgestelde huurverhoging onwettig is. Eventueel kan de jurist je ook bijstaan wanneer je een zaak tegen je huisbaas wilt beginnen. Door meteen een jurist in de arm te nemen, kun je de juiste stappen zetten om uiteindelijk, hopelijk, jouw zaak te winnen. Zo voorkom je dat iemand met macht over jouw rechten walst. Heb jij dus hulp nodig, dan kun je bij Univé een goede jurist in de arm nemen.

Ook voor ondernemers
Juridische conflicten kunnen op heel veel manieren ontstaan en bovendien niet alleen in de privé-sfeer. Het kan ook zijn dat je als ondernemer in een conflict verzeild raakt. Ook dan staat Univé met rechtshulp on demand voor je klaar om je van dienst te zijn. Zo weet je zeker dat je je rechten kunt opeisen en dat je het probleem met je klant, leverancier of overige partij op een goede manier kunt afhandelen. Zo kun jij je blijven richten op je onderneming.

Tiplijn