McDonald’s restaurant Assen Zuid verwelkomt eerste gasten

McDonald’s restaurant Assen Zuid verwelkomt eerste gasten

Het nieuwe McDonald’s restaurant in Assen Zuid, waarvan de bouw in maart dit jaar startte, heeft vandaag haar deuren geopend. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen en een ruim dakterras en is gevestigd langs de A28, aan de afslag richting TT Circuit Assen. Gasten kunnen hier vanaf nu genieten van een gevarieerd menu met opties voor iedereen, van een Hamburger tot een McCafé koffiespecialiteit en van de McPlant tot een McFlurry. Het restaurant biedt in de directe omgeving 150 arbeidsplaatsen en wordt gerund door Franchisenemer Jolanda Peereboom. Dit is het derde restaurant dat zij leidt, naast McDonald’s Hoogeveen en McDonald’s Assen.

Maandagavond 5 juni werd er proefgedraaid met het nieuwe team. Naast het warmdraaien, maakten crewleden kennis met elkaar en werd de officiële opening met veel enthousiasme voorbereid. Dinsdag 6 juni werd het restaurant feestelijk geopend met een receptie. Hierbij waren onder andere wethouders Cor Staal (wonen) en Bert Jan ten Oever (economie en werkgelegenheid), lokale partners, collega’s, familie en vrienden aanwezig. Vandaag opent het restaurant officieel voor gasten.

Jolanda Peereboom, Franchisenemer van McDonald’s Assen Zuid, is blij met de opening: “Ik ben heel trots op het nieuwe restaurant, maar nóg trotser op alle medewerkers. Ik heb een ontzettend enthousiast en divers team dat zich ook in het voortraject naar de opening hard heeft ingezet om alles op tijd af te krijgen. Nieuwe medewerkers, maar ook crewleden uit andere restaurants hebben hierbij geholpen. Dat is heel mooi om te zien. En we hebben nog plek voor nieuw talent. Of je nu een fulltimebaan zoekt, een bijbaan of een opleidingstraject, iedereen is welkom in ons gezellige team én prachtige nieuwe restaurant!”.

Met ruim 20.000 medewerkers is McDonald’s de grootste horecawerkgever van Nederland. Voor veel werknemers is McDonald’s niet alleen een eerste bijbaan, maar ook een plek waar collega’s kunnen groeien, ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn. Zo wordt er samengewerkt met diverse onderwijsinstellingen, is er een eigen McDonald’s Academy en worden er BBL-trajecten en stages aangeboden.

Duurzaam gebouwd
Het restaurant in Assen Zuid is duurzaam gebouwd. Zo is het volledig gasloos, zijn er 18 zonnepanelen geïnstalleerd, is er een warmteterugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en wordt er gebruik gemaakt van low-oil friteuses. Daarnaast zijn er waterbesparende urinoirs geplaatst en wordt er gewerkt met ledverlichting en circulaire vloer- en wandtegels.

Binnen én buiten genieten
In volle bezetting biedt het restaurant binnen zo’n 145 zitplaatsen. Met lekker weer kunnen gasten ook op een van de 75 zitplaatsen op het terras of dakterras genieten. Het restaurant is tevens voorzien van een McCafé, waar gasten op hun doorreis of gewoon voor een tussendoortje een lekkere koffiespecialiteit kunnen bestellen. Daarnaast is de McDrive uitgebreid, zodat gasten sneller geholpen kunnen worden.

Tiplijn