April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe Gekleurd Grijs

April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. 

Tijdens de actiemaand bieden negen organisaties in Assen in totaal vijftien activiteiten aan. Assen is daarmee koploper binnen Gekleurd Grijs. Senioren duiken straks in een heel divers programma, van actief en informatief tot creatief. In Assen zien we de disciplines literatuur, beeldende kunst, film, erfgoed en theater terug in het programma.

Verhalen en rondleidingen
In het Drents Museum weten ze wel raad met verf en draad. Op 7 en 24 april worden er allerlei mooie dingen gemaakt met deze benodigdheden. Hoe werkt stamboomonderzoek en wat kun je ermee? Het Drents Archief organiseert op 8 en 22 april een workshop stamboomonderzoek voor beginners. En op dinsdag 23 april geeft het duurzaamheidscentrum tips voor een gekleurde tuin.

Sit back and relax!
De Nieuwe Kolk komt met een breed aanbod aan films en voorstellingen. Zo is de film De terugreis en de voorstelling Twee oude vrouwtjes geprogrammeerd voor senioren. Ook is er een live optreden tijdens Silent Movie Project. Vertelcafé Assen biedt op 7 april alle ruimte voor verhalen.

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl.

Tiplijn