Te koop in Assen: karakteristiek half vrijstaand herenhuis aan het Asserbos met 6 slaapkamers

Te koop in Assen: karakteristiek half vrijstaand herenhuis aan het Asserbos met 6 slaapkamers

Karakteristiek half vrijstaand HERENHUIS op een fijne, rustige locatie dichtbij het stadscentrum van Assen. Een unieke woning op een prachtige locatie. Deze in 1913 gebouwde woning is een gemeentelijk momument en heeft nog vele authentieke kenmerken. De woning verkeert grotendeels in oorspronkelijke staat en beschikt over 6 riante slaapkamers en een ruime, groene tuin direct gelegen aan het Asser bos. Op loopafstand van het centrum van Assen met al haar voorzieningen waaronder winkels, horeca-gelegenheden, theater de Nieuwe Kolk, het NS-station, openbaar vervoer en uitvalswegen.

SOUTERRAIN
In het souterrain bevinden zich twee grote kelderruimtes die gebruikt worden als bergruimte en cv ruimte.

BEGANE GROND
Entree in de royale, lichte hal met trapportaal en toilet. Vanuit de hal is de ruime ensuite woonkamer (ca. 49 m²) te bereiken. Door de hoge plafonds en de karakteristieke elementen heeft de kamer een sfeervolle uitstraling. De openslaande deuren geven toegang tot de diepe, groene achtertuin. De woonkamer beschikt over een houtkachel en geniet veel lichtinval door de vele raampartijen. De keuken (ca. 11 m²) is voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, combi-magnetron, koelkast en vaatwasser. Vanuit de keuken is een ruime berging/bijkeuken bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING
Overloop met toegang tot drie royale slaapkamers (resp. ca. 22 m², 17 m² en 12 m²) en de badkamer (ca. 7 m²). De badkamer is voorzien van tweede toilet, douche en vaste wastafel. De grootste slaapkamer beschikt over toegang tot een ruim balkon met uitzicht over de diepe achtertuin en het Asserbos. Tevens zijn alledrie de slaapkamers voorzien van vaste kasten.

TWEEDE VERDIEPING
Middels vaste trap bereikbare tweede verdieping met overloop, drie slaapkamers (resp. ca. 19m², 15 m² en 6 m²) en bergzolder (ca. 9 m²).

TUIN
De royale, groenrijke tuin heeft een beschut karakter, is gelegen op het westen en voorzien van een houten berging.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-42139928-emmastraat-28

Tiplijn