Te koop in Assen: uitgebouwde tweekapper met uitzicht over De Vaart

Te koop in Assen: uitgebouwde tweekapper met uitzicht over De Vaart

Wonen aan de Vaart, wie wil dat nou niet! Deze uitgebouwde 2^1 kapwoning is in de afgelopen jaren (vanaf 2019) van A tot Z aangepakt. Men zou eigenlijk kunnen stellen dat alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Voor de rest is vrijwel alles vernieuwd of verbeterd.

De laatste ‘upgrades’ zijn 8 zonnepanelen (2021) en is de overkapping in de tuin nu ook afsluitbaar met een fraaie glazen schuifpui. Door de zonnepanelen is het ‘oude’ energielabel C waarschijnlijk nu een A of een B.

De woning is in 2020 zowel aan de achterzijde als de zijkant uitgebouwd, waardoor de woonkamer flink vergroot werd, maar er ontstond ook een bijkeuken en een grote multifunctionele ruimte die voor meerdere doeleinde geschikt is.
Deze woonlocatie is uniek en daarom is de Vaart N.Z. ook een beschermd stadsgezicht. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op de passerende boten in de Vaart, maar ook op de Johan Willem Friso kazerne, het Rijksmonument dat de zuidzijde van de Vaart siert. Daarnaast is het centrum van Assen op loopafstand gelegen, maar ben je ook binnen 5 minuten met de auto op de A28!
De woning ligt op een perceel van 257m² eigen grond.

Indeling

Begane grond
Entree/hal met meterkast (11 groepen incl. krachtstroom), toiletruimte en toegang tot de 'U' vormige living. Centraal in de living bevindt zich de moderne keukenopstelling met inbouwapparatuur te weten een vaatwasser, inductiekookplaat, combimagnetron, vriezer, koelkast en Quooker. De chique vloer, voorzien van plavuizen met houtmotief, is geheel voorzien van vloerverwarming. Een prachtige lichtstraat brengt extra natuurlijk lichtinval in de uitbouw achterzijde. De huidige eigenaar heeft er voor gekozen om tuingericht te wonen en de eethoek aan de straatzijde in te richten. Het leuke is dat dit, indien gewenst, ook omgedraaid kan worden. Handige kelderkast met waterontharder. Bijkeuken met de CV-installatie en een doorgang naar de multifunctionele ruimte/berging. Ook deze ruimte is volledig geïsoleerd en verwarmd.

Tuin
De achtertuin heeft een mooie diepte en biedt daarmee op elk moment van de dag een plek in de zon of in de schaduw, bijvoorbeeld onder de afsluitbare overkapping die direct aan de vrijstaande berging is geplaatst. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een oprit met plek voor meerdere auto's.

1e Verdieping
Overloop met toegang tot de twee slaapkamers van ca. 10 m² en 11 m² die beide heerlijk licht zijn. De volledige betegelde badkamer beschikt over een inloopdouche en badkamermeubel met dubbele wastafel. Daarnaast zijn op deze verdieping een extra bergkast en een tweede toilet aanwezig. Ook deze bouwlaag is voorzien van vloerverwarming.

2e Verdieping
Via een vaste trap te bereiken royale zolderverdieping met 3e slaapkamer van ca. 12m² en een zee aan bergruimte achter de knieschotten. Dankzij een dakkapel kan deze ruimte ook prima dienst doen als bijvoorbeeld thuiswerkplek.

Let op!
De woning telt volgens het meetrapport officieel 110m² woonoppervlakte. Maar eigenlijk heeft de woning in de praktijk 123m² woonoppervlakte. Dit komt omdat op de 2e verdieping de hoogte van 2 meter met een paar centimeter niet is gehaald.

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-42150435-vaart-nz-126-c

Tiplijn