Menu

te koop: Historisch Herenhuis op toplocatie

HISTORISCH MONUMENTAAL HERENHUIS op toplocatie. 
Het monumentale herenhuis “NIEUW ECHTEN” is schitterend gelegen aan openvaarwater in het centrum van Assen. Wonen op loopafstand van theater, bioscoop, winkels, scholen en horeca gelegenheden. 
Het pand is van alle comfort voorzien om te wonen en te werken, en is thans als zodanig in gebruik. 
Door het grote vloeroppervlak (met meer dan 10 kamers), meerdere entrees op de begaande grond, grote tuin, ruime parkeergelegenheid (op eigen terrein en voor de deur), zijn de gebruiksmogelijkheden ongekend groot. 
De bovenste woonlaag functioneert als zelfstandig appartement met eigen woonkamer, keuken, badkamer, toilet en 3 slaapkamers. 

In 2005 en 2006 is het gehele pand, zowel binnen als buiten, met zorg gerestaureerd. Met deze renovatie zijn ook vele authentieke elementen in ere hersteld. 
De grote beschutte, volgens ontwerp aangelegde stadstuin, met voormalig koetshuis, sluit aan op het “Huges Park”. De inrit naast de woning leidt naar de achtertuin en naar de parkeerplaatsen voor meerdere auto’s. 
Aan de voorzijde van het huis ligt de beschutte binnentuin, op het zuiden, waar het aangenaam vertoeven is. 
Het volledige pand is zeer goed geïsoleerd, verwarmd middels gescheiden cv-installaties met twee HR-combi-ketels (bj 2005) en is optimaal beveiligd middels een alarm- en beveiligingsinstallatie (risicofactor 4).

 

Historie: 
Woonhuis is gebouwd rond 1850. Het huis is verbouwd in 1911 door de toenmalige eigenaar Jonkheer Mr. A.W. van Holthe tot Echten. Hij was advocaat. Daarbij kreeg het huis tevens een kantoorfunctie. Boven de voordeur liet zijn opvolger een perkamentrol met palmtak in glas en lood aanbrengen. 

Bijzonderheden: 

.Monumentaal Herenhuis aan openvaarwater. 
.Vele gebruiksmogelijkheden: Wonen| Werken| Dubbele bewoning| Praktijk| Galerie| Zorg| enz. 
.Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. 
.Parkeervergunningen en bezoekersregeling, middels ParkApp voor de deur. 
.Binnen 5 min. op de A28 (20 min. naar Groningen). 
.Alarm- en beveiligingsinstallatie (risicofactor 4). 
.Ruim 450 m2 woonoppervlakte en 1.091 m2 perceel oppervlakte.

Meer:  http://www.funda.nl/koop/assen/huis-49164816-vaart-nz-66/

 

9401GP 66 Vaart NZ binnen