Menu

Te koop Regio Assen: Villa Op het Kloosterveen

9422BM 65 Tramweg 895000De statige Villa "Op het Kloosterveen" ligt prachtig langs de Drentse Hoofdvaart op een steenworp afstand van het winkelcentrum en voorzieningen van het dorp Smilde. Het huis is omgeven door een fraaie stinzentuin met monumentale bomen. Natuurgebied Het Fochteloërveen ligt op slechts enkele kilometers afstand. 

Dit prachtige, in eclectische stijl gebouwd Rijksmonument is in 1903 opgericht door de toenmalige burgemeester N.E. Servatius en kent een rijke historie. Momenteel is het pand als woonhuis met atelier in gebruik. 
De huidige eigenaren hebben het huis grotendeels gerenoveerd en gerestaureerd met behoud van authentieke elementen. U vindt hier nog de fraaie bewerkte plafonds met diep middenstuk en vruchten decoratie, de hal met oud hollandse tegelvloer met tegels van hard gebakken aardewerk, en prachtig gedecoreerde glas-in-lood deuren. 
Aan de voorzijde is het terrein afgebakend met een monumentaal contemporain gietijzeren hekwerk met "Fleur de lis". 

Het terrein is geheel in overeenstemming met het huis aangelegd en onderhouden. Er staan nog een tweetal stenen bijgebouwen, waarvan het vroegere koetshuis nu als garage dienst doet. Alle daken zijn gedekt met originele platte friese pan 
In de prachte tuin met wandelpaden en een diversiteit aan bloemen en planten bevindt zich het houten tuinhuis/prieel, met veranda en koperen dak, gebouwd naar model van het Tramhuisje in Haren. 

De kavel oppervlakte bedraagt 7430 m² en grenst aan de achterzijde aan landerijen met uitzicht naar het Fochteloërveen. De tuin rondom het huis is geheel passend in de landelijke omgeving aangelegd als bos- en stinzentuin en dus onderhoudsvriendelijk! 

- kavel oppervlakte 7430 m² waarvan ca. 3300 m² bos 
- woonoppervlakte: 378 m² incl. zolderverdieping 
- mogelijkheid voor wonen en werken onder een dak 
- aansluiting glasvezel netwerk 2017 
- rijksmonument, aanvullende info via monumenten.nl 
- restauratie financieringsmogelijkheden via Nationaal Restauratiefonds (restauratiefonds.nl) 

Meer:  http://www.funda.nl/koop/smilde/huis-49190566-tramweg-65/

 

9422BM 65 Tramweg binnen