Menu

Sudosa-Desto meisjes C èn B kampioen van Nederland!!

Op zaterdag 18 maart zijn zowel meisjes C als B kampioen van Nederland geworden! 
 
Meisjes C via thriller naar finale 
In de finale ronde wist meisjes C de finale te bereiken door in een zeer spannende kruisfinale met 2-1 te winnen van Next Volley Dordrecht. De eerste set ging verloren met 25-17 maar de meiden wisten een beslissende derde set af te dwingen door de tweede set met 30-32!!! te winnen. Met een 12-15 setwinst was de finale een feit.
 
De finale tegen SV Dynamo Apeldoorn werd met een 2-0 (12-25 en 18-25) overwinning het kampioenschap behaald. 
MC kampioen NOJK 2016 2017
 
Meisjes B verslaat VC Sneek in finale 
In Doetinchem eindigden meisjes B als eerste 1 in de poule door twee overwinningen (Emmen 95 en Flamingo'56) en een gelijkspel tegen Dinto. Na  Halley met 2-0 te verslaan in de kruisfinale moesten de meiden het in de finale opnemen tegen VC Sneek.
 
VC Sneek en Sudosa-Desto waren aan elkaar gewaagd. De eerste set was VC Sneek nipt sterker (26-24) maar Sudosa-Desto bracht de setstand op 1-1 met een knappe 23-25 setwinst. In de derde beslissende set was de spanning er een beetje af. Met 5-15 was de titel voor de Asser meiden.
 
MB kampioen NOJK 2016 2017
 
2017 03 18 sudosa kampioen
 
 
Mooie 4e en drie 7e plaatsen 
Jongens D wist met een overwinning en twee gelijkespelen de kruisfinales te bereiken. In de kruisfinale was VV Alterno te sterk (2-0 verlies). In de strijd om de 3e plaats was Seesing Personeel Orion met 2-0 een maatje te groot. Toch een mooie vierde plaats voor de jongens.
 
Jongens A hadden een lastige dag; met 2x een gelijkspel en een 2-0 verlies kon het team de kruisfinale helaas niet behalen. Een vergelijkbaar resultaat voor Meisjes A en D; met 1 puntje in de poule helaas geen plaats in de kruisfinale. 
 
Desondanks kan iedereen trots zijn op het behaalde resultaat!
 
Tweede jeugd vereniging van Nederland
 
In het zgn. Jaap van Kasteel Trofee klassement werd Sudosa-Desto tweede achter Sliedrecht Sport. Sudosa-Desto behaalde de beste resultaten bij de meisjes, Sliedrecht Sport bij de jongens.