Trainer Fred de Boer vertrekt  bij ACV na lange verbintenis

Trainer Fred de Boer vertrekt bij ACV na lange verbintenis

Trainer Fred de Boer vertrekt bij ACV. Hij is nu bezig aan zijn zesde achtereenvolgende seizoen in Assen. Eerder was hij al drie seizoenen actief bij ACV. Daarmee is Fred de Boer (57) de ACV-trainer met de meeste dienstjaren.

Voor de oefenmeester uit Leeuwarden stond vorig jaar december al vast dat dit zijn laatste seizoen zou worden. We hadden door corona moeilijke jaren gehad en ik wilde graag nog één keer een seizoen normaal afsluiten. Dat zou dan ook meteen de laatste keer zijn. 

Donderdagavond heeft hij de spelersgroep over zijn vertrek geïnformeerd. We hebben nul komma nul gemerkt dat je wegging, kreeg ik te horen. Ze kunnen tot het einde van mijn kant op honderd procent inzet rekenen. 

In de eerste periode (2002-2005) was een tweede plaats in de hoofdklasse de hoogste klassering die Fred de Boer met ACV bereikte. De tweede reeks verliep succesvoller. In het seizoen 2016-2017 werd ACV kampioen in de hoofdklasse en promoveerde naar de derde divisie. De prestaties op het hogere niveau waren wisselend en aan het eind van de rit was restte degradatie. Wat volgde was een voortijdig afgebroken competitie, maar via de tweede plaats in de tussenstand van het seizoen 2019-2020 werd toch weer de derde divisie bereikt. De start hield daarin niet over, maar na vier wedstrijden was ook die competitie al weer voorbij.

Dit seizoen gaat het een stuk beter in de derde divisie, al zijn er nog maar 9 van de 34 wedstrijden gespeeld. Uit werd tot dit moment alles gewonnen, thuis liep het wat minder voorspoedig met twee gelijke spelen. Wel werd na lange tijd weer het hoofdtoernooi van de KNVB-beker bereikt. Daar gingen twee knappe overwinningen in de kwalificatie aan vooraf. MVV is de volgende tegenstander en komt op dinsdag 26 oktober naar Assen. Wat Fred de Boer betreft betekent het afscheid van ACV niet het einde van zijn trainersloopbaan. Ik ben trainer-coach in hart en nieren. Als me de kans gegeven wordt en het gevoel is van beide kanten goed, dan ga ik nog graag door. 

ACV
Tiplijn