Menu

ACV effectiever dan NSC Nijkerk (Video)

ACV heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap in de Zaterdag Hoofdklasse B. Op het eigen Stadsbroek werd NSC Nijkerk met miniem verschil aan de kant gezet: 2-1. ACV had de grootste moeite met de Nijkerkers, maar slaagde er na een effectieve eerste helft (doelpunten van Thomas Metzemaekers en Saber Hendriks) in om de gasten in toom te houden. Na de aansluitingstreffer van Eyup Terlemez hield ACV met kunst en vliegwerk de deur gesloten. Het pakken van de volle buit was het gevolg.

Het duel tussen de nummers 2 en 12 van de ranglijst kende een gezapige openingsfase. Wel liet NSC Nijkerk daarin zien niet gekomen te zijn om ‘de bus te parkeren’. Sterker nog: de bezoekers hadden het beste van het spel in de eerste twintig minuten. ACV slaagde er echter bij zijn tweede echte doelpoging in om het scorebord in beweging te brengen. Marcel Seip schoot eerst naast vanaf de zestienmeterlijn. Twee minuten later viel een lange bal van achteruit viel tussen de NSC-verdedigers in, waarna Thomas Metzemaekers de keeper omspeelde en binnen schoof: 1-0.

De kopsterke NSC-spits Gerrit Bartels bezorgde ACV af en toe defensieve problemen. Daarnaast tikte doelman Ben Wormmeester een kopbal van Tom de Ridder knap over het doel. Aan de andere kant sloeg ACV vervolgens wederom toe. Na voorbereidend werk van Jonah van der Werf en Metzemaekers tikte Saber Hendriks op de doellijn raak. Ondanks het gezapige en moeizame ACV-spel gingen de Assenaren met 2-0 de rust in.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar met het verschil dat ACV nu geen noodzaak had om vol voor extra doelpunten te gaan. Op het gebied van combineren vanuit balbezit en kansen creëren hadden de blauw-zwarten ook in de tweede helft moeite. Een individuele actie van NSC's linksbuiten Terlemez bracht de Nijkerkers terug in de wedstrijd (2-1), waarna een spannende slotfase volgde.

Daarin kon ACV het duel niet beslissen, ondanks diverse overtalsituaties, maar gaf het ook weinig kansen weg aan NSC. Toen scheidsrechter Augustin voor de laatste maal floot in de middag, waren er desondanks opgeluchte gezichten te zien op het Stadsbroek.

Zowel CSV Apeldoorn (een bizarre 4-6 thuisnederlaag tegen Oranje Nassau Groningen) als Staphorst (in eigen huis 1-1 gelijk tegen Eemdijk) verspeelden punten, waardoor de volle buit in Assen nog steviger omarmd werd. Het toont aan dat ook de hoogvliegers weinig punten in de Zaterdag Hoofdklasse B cadeau krijgen. Een moeizaam duel werd door ACV toch winnend afgesloten. Tevredenheid over het resultaat is het meest logische gevolg.

Door de uitslagen neemt ACV verder afstand van twee concurrenten en loopt het in op de huidige koploper DOVO. Met twee wedstrijden minder gespeeld bedraagt de achterstand op de ploeg uit Veenendaal twee punten. De voorsprong op CSV Apeldoorn en Staphorst is opgelopen tot respectievelijk vier en vijf punten, waarbij de Assenaren één wedstrijd minder hebben gespeeld.

Volgende week zaterdag speelt ACV de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De wedstrijd begint om 15:00 uur op sportcomplex De Ebbenhorst. De grote buurman van NSC Nijkerk staat op dit moment zevende in de Zaterdag Hoofdklasse B met 32 punten uit 21 wedstrijden. In Assen hielden de teams elkaar met 2-2 in evenwicht.

Opstellingen
ACV: Ben Wormmeester; Daan Smit, Marcel Seip ©, Jelle Wagenaar, Josias Eshuis (69. John van Dalen); Thomas Metzemaekers, Nick Westebring, Haaye Feenstra; Jonah van der Werf (77. Rutger Timmermans), Saber Hendriks, Erik Eleveld (46. Imre de Jonge)

NSC Nijkerk: Patrick ter Mate ©; Dave Knikker, Klaas de Graaf, Alwin van der Lyde, Desmond Sturing (84. Jordan Kemp); Jan Rudolf Beukers (59. Yannick Cornelisz), Rinke Rozema, David van de Groep, Eyup Terlemez; Tom de Ridder, Gerrit Bartels (84. Nico van den Brom)

Scoreverloop: 24. Thomas Metzemaekers 1-0, 45+1. Saber Hendriks 2-0, 70. Eyup Terlemez 2-1

Gele kaarten: Jelle Wagenaar, Josias Eshuis (ACV) en Alwin van der Lyde (NSC Nijkerk)

Toeschouwers: 500

Verslag: Hermen Oldengarm

Foto: Bennie de Boer