Foto's: Bomen op auto's, in het water, over de weg: spoor van vernieling in en rond Assen door storm Poly

Foto's: Bomen op auto's, in het water, over de weg: spoor van vernieling in en rond Assen door storm Poly

Storm Poly heeft in en rond Assen een spoor van vernieling achtergelaten. Woensdag trok de zomerstorm over het land wat geresulteerd heeft in tienduizenden euro's schade.

Voornamelijk veel bomen moesten het ontgelden. Takken braken af of complete bomen werden met hun wortels en al uit de grond getrokken.

Bomen omver
In Assen was het onder andere raak op de Overcingellaan, Dr. A.F. Philipsweg, Vivaldilaan en Zonnedauwstraat. Op de Philipsweg waaide een boom op het spoor en op de Zonnedauwstraat viel een boom op een geparkeerde auto. 

Rond Assen
Ook rond Assen ging het er behoorlijk heftig er aan toe. In Bovensmilde belandde een boom in de Drentsche Hoofdvaart. In Rolde kon het verkeer tijdelijk niet over de Asserstraat rijden. Tussen Assen en Rolde was een boom over de weg gewaaid. De brandweer heeft samen met de gemeente de boom verwijderd. In Smilde was de Jonkerswijk ook gestremd door een omgevallen boom. De brandweerlieden van Smilde hebben deze boom in stukken gezaagd en afgevoerd. 

Waarschuwing
De afgelopen uren had het KNMI voor onder andere Drenthe code oranje afgekondigd. Inmiddels zijn de buien grotendeels overgetrokken en gaat de wind steeds meer zakken. Er is daarom afgeschaald naar code geel. Het blijft opletten want sommige bomen, of los hangende takken, kunnen door de storm onstabiel zijn geworden.

Tiplijn