Assen houdt inloopbijeenkomsten over nieuwe Havenkwartier

Assen houdt inloopbijeenkomsten over nieuwe Havenkwartier

Nu nog een bedrijventerrein, maar straks een plek om te wonen, spelen en elkaar te ontmoeten. Om dat mogelijk te maken moet nu eerst een structuurvisie voor het Havenkwartier worden vastgesteld. De inbreng van onder andere huidige bewoners, ondernemers, eigenaren en potentiële toekomstige bewoners is daarbij belangrijk. Daarom houdt de gemeente op vrijdag 16 juni van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag 17 juni van 11.00 tot 15.00 uur inloopbijeenkomsten in het Havenkwartier. Deze vinden plaats in de graansilo aan de Havenkade 6. Iedereen kan daar kennis nemen van en reageren op de concept-structuurvisie.

Tijdens de bijeenkomst geeft de gemeente informatie over de plannen voor het Havenkwartier en het verdere planproces. Het doel is om ideeën en opvattingen van betrokkenen mee te kunnen nemen in de verdere ontwikkeling van het Havenkwartier. Deze inbreng zal op een interactieve manier worden opgehaald.

Daarnaast is er ruimte om sfeer te proeven in het Havenkwartier. Genieten van een echt ''Havenkwartiertje'' met een kopje koffie, geschonken door wethouder Cor Staal. Ook is er mogelijkheid om interactief deel te nemen aan een workshop. Het Havenkwartier wordt niet alleen een wijk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Tijdens de bijeenkomsten is er daarom voldoende speelgelegenheid voor kinderen.

Op basis van de inbreng tijdens de inloopbijeenkomsten kan de concept-structuurvisie worden aangescherpt. Na de zomervakantie ligt de visie dan officieel ter inzage. Volgens de planning staat de ontwerp structuurvisie rond de jaarwisseling op de agenda van de gemeenteraad.

Tiplijn