Menu

NK G-tennis bij ATV De Hertenkamp

gtennisOp zondag 2 juli vindt op de banen van tennisvereniging ATV De Hertenkamp het Nederlands Kampioenschap Gehandicaptentennis plaats. Al 144 spelers hebben zich aangemeld die in totaal 172 wedstrijden spelen. Het NK G-tennis wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. ATV De Hertenkamp en haar vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor de Asser Tennisvereniging is het NK G-tennis een extra feestelijk evenement: de vereniging bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar.

Programma 

08.30 – 09.00 uur Ontvangst
09.00 – 09.20 uur Officiële opening
09.30 uur Aanvang wedstrijden NK G-Tennis
17.00 – 17.30 uur Finales NK G-Tennis
17.30 – 18.00 uur Muziek en feest
18.00 – 18.45 uur Prijsuitreiking en afsluiting

Regelgeving

Wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van Special Olympics, welke zijn gebaseerd op de regels van de International Tennis Federation.

Adres en parkeren

ATV De Hertenkamp
Hertenkamp 9
9401 HL Assen
Telefoon 0592-314520
Parkeren kan bij het Provinciehuis, Westerbrink 1, 9405 BJ Assen
Van daaruit rijden er pendelbusjes naar de Hertenkamp en terug.

Wat is G-tennis

G-tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. G-tennis is er op alle niveaus en kan gespeeld worden op alle ondergronden. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop, het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. G- tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Indien mogelijk kunnen G-tennissers in het gebruikelijke tennisleven meedraaien. Voor wie dit niet mogelijk is, wordt er vaak maatwerk geleverd.