Kerkplein krijgt zebrapaden en witte markering voor fietsers

Kerkplein krijgt zebrapaden en witte markering voor fietsers

Bij de Enquête Fietsverkeer onder het Stadspanel in 2019 is de fietsroute Kerkplein – Zuidersingel – Oostersingel door de deelnemers als een knelpunt aangemerkt.

De gemeente gaat hier dan ook aan de slag met een proefproject, witte stenen en het aanleggen van twee zebrapaden.

Wat houdt het project in?

Om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren gaat de gemeente in 2022 proefdraaien met witte markering voor fietsers en komen er aan beide zijden van het Kerkplein zebrapaden voor voetgangers. Tijdens de proef zal er aandacht zijn voor de snelheid van het gemotoriseerde verkeer, de plaats van de fiets op de rijbaan en het gevoel van veiligheid van de fiets. 


De gemeente gaat bij het Kerkplein twee zebrapaden aan de zijkanten van het Kerkplein aanleggen. Deze plekken zijn het meest overzichtelijk. De zebrapaden zijn dan een extra voorziening om makkelijker te kunnen oversteken. Voor blinden en slechtzienden legt men geleidelijnen aan naar de oversteekplaatsen.

De gemeente onderzoekt ook nog de verlichting. En de zebrapaden bij de Oosterhoutstraat en Oostersingel krijgen nieuwe witte stenen.

 

Planning 

Start: in de week van 11 april 2022. 
Duur: 2 weken
Hinder: tijdens de werkzaamheden is de doorstroming op de Zuidersingel beperkt. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Tiplijn