Menu

Missie Sudosa-Desto Heren 1 volbracht

Ik heb niet lang hoeven twijfelen toen Hielke Loman mij een jaar geleden vroeg of ik heren 1 gedurende het seizoen 2016/2017 wilde begeleiden. Zijn enthousiasme, alles wat ik wist over Sudosa-Desto als vereniging en de spelers van heren 1 in het bijzonder maakte dat ik de keuze snel kon maken. 

Dat het een juiste keuze was bleek snel. Nog niet uit de resultaten, maar wel uit de manier waarop we met elkaar aan de slag gingen. Een hechte groep met een enorme drive en voldoende potentie om in de top van de 2e divisie mee te draaien en een aantal mensen om ons heen die van alles wilden organiseren. 

Tijdens gesprekken met het team bleken de doelen voor dit seizoen helder en unaniem: promotie naar de 1e divisie (maakt niet uit hoe), sneller spel, als team bij elkaar blijven bij tegenslag en het publiek weten te binden. 

Dat de groep een behoorlijke mate van zelfreflectie bezit is gebleken. Een dik verdiend kampioenschap en dus promotie naar de 1e divisie, als team en als individu beter gaan volleyballen, als groep gepresteerd en volgens mij hebben we bij veel wedstrijden aantrekkelijk volleybal gespeeld. 

Het laten slagen van onze missie leek in het begin nog niet zo eenvoudig. Door slecht spel en verlies in de beker, en een verliespartij tijdens de 1e competitiewedstrijd tegen Lycurgus 2 werden we direct geconfronteerd met onze grootste uitdaging: het als team bij elkaar blijven bij tegenslag. We beseften dat het uitspreken van onze doelstellingen simpeler is dan de realisatie ervan. Achteraf blijkt dat we deze tegenslag nodig hadden. Het resulteerde in een ‘winning streak’ van de 2e competitiewedstrijd tot en met de laatste competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen hetzelfde Lycurgus 2. En ook zij werden met 4-0 aan de zegekar gebonden. 

Missie volbracht!! 

We beseffen ons terdege dat dit seizoen ook succesvol is geworden door een aantal randvoorwaarden.

 • Trainingspakken, wedstrijd-, inspeel- en trainingsshirts etc.,
 • Ruim voldoende ballen en andere materialen,
 • Mooie foto’s op de site en een levensgrote kampioensfoto in de hal,
 • Een auto voor vervoer naar trainingen en wedstrijden,
 • CMV-jongens en meiden die helpen bij de wedstrijd-warming up en tellen,
 • Papier/digitaal tellen en bedienen scorebord tijdens de wedstrijden,
 • Ondersteuning bij de seizoens-voorbereiding,
 • De flexibele houding van trainers als we spelers moesten lenen van een lager team,
 • Voor de wedstrijd wordt de tussenwand opgeruimd, het net hangt op de juiste hoogte, de antennes hangen recht en de meetlat is nooit zoek,
 • De aandacht via digitale media voor de wedstrijden waardoor er steeds meer publiek komt. 

  Ik hoop het niet, maar ik ben vast nog van alles vergeten. Ik zie gelukkig ook niet alles wat er gebeurt. Excuses daarvoor. Iedereen bedankt die ons dit seizoen heeft geholpen!! 

  Tot volgend seizoen!! Al is dat voor ons een poosje geleden al begonnen. 

  Erik Noordijk