Menu

Darters Marsdijkhal 1 zetten grote stap richting titel in de eredivisie

marsdijkhalDe darters van Marsdijkhal 1 uit Assen hebben dinsdagavond een grote stap gezet richting de titel in de eredivisie. Thuis werd met 8-1 gewonnen van d’Olde Heerd, terwijl concurrent De Planeet slechts vijf punten pakte in Borger. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de Assenaren op scherp. Door de 7-2 nederlaag een week eerder in Coevorden was de strijd om de titel ineens weer spannend. Maar tegen d’Olde Heerd viel voor de thuisploeg alles op zijn plek.

In de openingswedstrijd zette Marcel Bos direct de toon door met 3-0 te winnen. Daarna hielp het geluk Frank Andringa behoorlijk bij zijn 3-0 zege. Armando Slotboom was vervolgens net op tijd bij de les om met 3-2 te winnen en uiteindelijk zette Yannick van de Reijen zelfs een riante 4-0 tussenstand op het scorebord.

Vleugels
De ruime voorsprong leek de Marsdijkhallers vleugels te geven in de eerste koppels. Een zeer sterke Marcel Bos wist samen met Frank Andringa de eerste twee koppelpartijen te winnen. Ook het duo Slotboom/Van de Reijen begon sterk en won hun eerste koppelpartij. Maar daarna waren het de gasten uit Balkbrug die hun eer redden: 7-1.

In de afsluitende teamronde waren de Assenaren oppermachtig. Met hoge scores en een snelle finish werd ook het laatste punt van de avond binnengesleept.

Kleine voorsprong
Dankzij de 8-1 zege gaat Marsdijkhal 1 nu met 159 punten aan de leiding in de eredivisie. Nummer twee De Planeet heeft 147 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Bij een maximale uitslag, elk gewonnen punt per wedstrijd telt, kunnen zij op 3 punten afstand komen van de Assenaren.

Vrijdagavond 12 mei speelt Marsdijkhal 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 20.30 uur gaan de Assenaren op bezoek bij De Gelegenheid in Musselkanaal.