Menu

Darters Marsdijkhal 1 winnen stadsderby

De darters van Marsdijkhal 1 uit Assen hebben donderdagavond een belangrijke zege geboekt. Op visite bij stadsgenoot Bad Boys werd het 2-7. Met nog vier wedstrijden te spelen gaan de Marsdijkhallers aan kop in de eredivisie.

Het verschil op de ranglijst tussen De Marsdijkhal en Bad Boys is groot, maar daar viel donderdag niets van te merken. De thuisspelende ploeg begon sterk, maar toch was het Marcel Bos die de 0-1 op het bord zette. Patrick Blomberg maakte vervolgens 1-1, waarna De Marsdijkhal via Armando Slotboom en Yannick van de Reijen moeizaam uitliep naar een 1-3 voorsprong.

In de koppelpartijen zetten de gasten uit Marsdijk knap door. In de eerste twee wedstrijden weet het duo Marcel Bos/Frank Andringa beide keren de zege te pakken. Vervolgens komt Bad Boys terug tot 2-5, maar dan zijn het Slotboom en Van de Reijen die de laatste koppel winnen.

In de eredivisie telt ieder gewonnen punt. De afsluitende teamronde is daarom voor De Marsdijkhal nog belangrijk, ondanks dat de zege al binnen is. De eerste beurten lijkt het daar niet op, maar dan worden de trippels ineens gevonden. Met een machtige eindsprint wordt ook de teamronde gewonnen.

Dankzij de 2-7 overwinning mag De Marsdijkhal zeven punten bijschrijven. Met nog vier wedstrijden te gaan staan de Assenaren samen met De Planeet uit De Krim bovenaan in de eredivisie, maar De Marsdijkhal heeft een wedstrijd minder gespeeld.