
Reinout begon zes jaar geleden met zijn concept: ,,Na heel wat folderwijken, sparen en het afronden van mijn studie, is de knoop doorgehakt om een eigen snackwagen te gaan starten. Ik heb eerst een snackwagen uit 1989 gekocht, want je kan niet gelijk perfect beginnen. Samen met vrienden en familie hebben wij er toen hard aan gewerkt om er een snackwagen van te maken. Het was een oude wagen, dus er was veel onderhoud nodig. Met soms veel frustratie tot gevolg.’’ In 2013 zocht Reinout naar plekken waar hij met zijn snackwagen kon staan. Hij kwam uit bij de Poeisz aan de Paganinilaan, de Maasstraat en in Bovensmilde. ,,Zij waren direct heel enthousiast. Ook omdat wij een goede aanvulling op elkaar zijn.’’
Cafetaria
In eerste instantie wilde Reinout een cafetaria beginnen, alleen daar zaten volgens hem teveel nadelen aan. Na veel wikken en wegen werd er toch besloten om met een snackwagen op pad te gaan: ,,In 2013 had ik nog geen kinderen. Van verhalen hoorde ik dat als je een cafetaria begint, je vaak tot laat open bent en veel minder tijd voor je kinderen hebt. Dat wilde ik mijn kinderen later niet aandoen.’’ Reinout vervolgt: ,,Ik wil dat de klanten ons zien als een vaste cafetaria. Ik heb de luxe dat ik hem ’s avonds mee naar huis kan nemen, maar uiteindelijk is het voor de klant een cafetaria.’’
Genoeg andere snacks
Iedereen kent natuurlijk de standaard frikandel, kroket en hamburger. Maar er zijn ook genoeg andere snacks te verkrijgen. Reinout wil zich onderscheiden van anderen: ,,Ik wil graag laten zien dat buiten de frikandel, kroket en hamburger ook andere snacks te verkrijgen zijn. Dat doe ik door het presenteren en laten proeven van snacks.’’
Vegetarisch
Ook voor de vegetariërs is goed nagedacht. Bij ReWi is er voldoende keus: ,,Wij hebben drie soorten kaassoufflés, vegetarische bami schijven en loempia’s. Wij zijn daarin al best wel ver. Zeker voor een snackwagen vind ik dat wij een breed assortiment hebben.’’
Nieuwe wagen
Vorige week heeft Reinout zijn nieuwe snackwagen in gebruik genomen. De wagen voldoet volledig aan zijn wensen. ,,Zo is er veel werkruimte gecreëerd waardoor iedereen rustig kan werken. Alles is op maat gemaakt, van de bakwand tot de koeling. Elke stukje van de wagen is benut om te kunnen werken, of voor opslagcapaciteit. Van standaard wit houd ik niet van, daarom hebben wij voor strakke maar frisse kleuren gekozen.’’
Terras
Ook is er naar de comfortabele kant van de klant gekeken. Bij de snackwagen is het nu mogelijk om overdekt je snack te nuttigen. ,,Met de oude wagen had ik in de zomer een mooi terras, alleen met slecht weer of in de wintermaanden konden mensen niet overdekt hun patatje, kopje koffie of snack nuttigen. Wij zijn in gesprek gegaan met de bouwers van de nieuwe wagen en hebben een compleet overdekt zitgedeelte gemaakt. Wij hebben zitplaatsen voor twaalf personen, waar ook nog mensen bij de statafels kunnen staan.’’
Acties
Bij een nieuwe wagen horen natuurlijk ook acties. Van donderdag 28 februari tot zaterdag 2 maart zijn er acties met verschillende snacks en zijn er gezinsmenu’s voor een schappelijke prijs. Dit zodat iedereen de wagen kan bewonderen en iets lekkers kan nuttigen.
Bekijk voor alle informatie de facebookpagina van Snackwagen ReWi: facebook.com/rewisnackwagen


