Menu

Ronald Obbes loopt Stadswandeling Assen mee

Gistermiddag om 14 uur heb ik me gemeld in de grote cirkel op ’t plein voor het Drents Museum.
Daar kwamen namelijk alle nieuwe stadsgidsen bijeen. Onder toeziend oog en ‘leraar’ van Jan Lagendijk lieten we ons informeren over de centrumwandeling van Assen. 

Een wandeling die mogelijk gemaakt en samengesteld is door de Asser Historische Vereniging (AHV).
Ik dacht dat ik de stad kende maar door de ogen van Jan heb ik details gezien die mij nog nooit eerder waren opgevallen.
Zoals bijvoorbeeld op welke wijze Assen is gesticht met al zijn mooie historische gebouwen en elementen. Hier zit echt een hele mooie geschiedenis achter die nog steeds op verschillende plekken in de stad te zien is. Met name de gebouwen in en rond het Culturele Hart van Assen.

Het is allemaal begonnen tussen 1260 en 1271 toen het het Cisterciënzer-nonneklooster Maria in Campis (Maria te Velde) verplaatst werd naar Assen. Assen was namelijk niet zo drassig als de oorspronkelijke plaats Coevorden. Assen lag op een zandplateau begrensd door het riviertje de Weiersloop en was dus een betere vestigingsplaats. Dit en nog vele andere mooie verhalen kunt u dus beleven bij het volgen van een stadswandeling. Zo zijn er diverse soorten wandelingen te lopen door de stad. 

Gisteren hebben we na anderhalf uur lopen, zolang duren de wandelingen doorgaans, nog een hapje en een drankje genomen in Lodewijk Napoleon die ons werd aangeboden.
Voor mij was het een hele leuke en leerzame ervaring om de verhalen over onze stad aan te horen en te beleven.
En wil deze ervaring graag als stadsgids met velen delen.
We kunnen voor u arrangementen op maat maken van diverse wandelingen. Ook kunnen we hier catering van de verschillende horeca in Assen in opnemen.
Uiteraard geschikt voor een leuk bedrijfsuitje of gewoon met vrienden en bekenden.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Asser Historische Vereniging of de VVV Assen.

 

2017 03 20 stadwandeling assen 02