Menu

Lokale talenten gezocht voor voorprogramma Updiggin'

Doe je aan dans? Maak je muziek? Zing je? Acteer je? Maak je beeld? Of iets anders? Doe dan mee aan ons programma en workshops met als eindresultaat: een voorprogramma bij de muzikale en multimediale voorstelling Updiggin' van Solace I Guess. Iedereen is welkom!

De muzikale en multimediale vertelling Updiggin’ is in première gegaan op Noorderzon met vijf uitverkochte voorstellingen. Het speelt zich af in Afrika en Nederland. Het is deels op waarheid gebaseerd en vertelt over een Nederlandse man, een Afrikaanse vrouw en een moord die beider levens heeft bepaald. Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Het is een verhaal over onrecht dat mensen elkaar aandoen. Onrecht dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van verdriet en wraak. Als ze uiteindelijk naar elkaar luisteren en er achter komen hoe het voor de ander voelt, hoe het zo gekomen is, kunnen deze negatieve gevoelens worden omgezet naar vriendschap, verbinding en respect voor elkaar.”

In de voorstelling wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van video, beamers en licht. Met behulp van mappingtechnieken worden er door het hele decor heen beelden vertoond. Deze multimediale technieken, de live muziek en de stemmen brengen de bezoeker naar een andere wereld.

Mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden
De voorstelling is een mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden. Afrikaans zijn onder andere de vertelvorm geïnspireerd op de Griot (lofzanger), de directheid in woord en beeld, de balafon en Afrikaanse ritmes. De popsongs, de instrumenten en een deel van de kostuums ademen daarentegen weer een Europese sfeer uit. Het is deze mix die Anne van Slageren met Solace I Guess opzoekt: “Want uit de mix komt de vooruitgang voort. Ik wil graag dát bij elkaar brengen waarvan je denkt dat het niet bij elkaar hoort”.

Lokaal voorprogramma
In dit voorjaar gaat de voorstelling op tournee in Drenthe met een speciaal voorprogramma met lokale geïnteresseerden, artiesten, muzikanten, etc. Op maat gemaakt in samenwerking met welzijnsinstellingen en plaatselijke theaters. 

Podium Zuidhaege verleent hun medewerking aan dit prachtige project! Zij hopen dat veel mensen mee gaan doen aan het voorprogramma. Vanaf maandag 27 maart aanstaande wordt er gezamenlijk, onder leiding van regisseur Cilia Tromp een voorstelling van 20-30 minuten gemaakt waarin stijlen, kunsten en culturen worden gemixt, met onverwachte combinaties. Hoe vreemder, hoe beter! Dit wordt aangevuld met film en theater over bekende tegenstellingen, zoals stad-platteland, jong-oud en arm-rijk. 

Doe je mee?
De repetities zijn elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur bij Podium Zuidhaege te Assen. De eerste van de in totaal acht repetities is op maandag 27 maart 2017, 19.30 uur. De uitvoeringen zijn op (vrijdag 26 generale), za-zo 27 en 28 mei 2017 in zaal de Schalm van Podium Zuidhaege te Assen.

Wil je je opgeven voor dit project (deelname is gratis) of heb je vragen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Saskia Groenendijk; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Tel.: 06-36138129.

Informatie over de voorstelling is ook te vinden op de website www.solaceiguess.com.

voorprogramma