Menu

Asfalt op Europaweg-Zuid in Assen

Salland wegenbouw heeft dinsdag en woensdag de asfaltlagen aangebracht op de Europaweg-Zuid, vanaf de Beilerstraat tot het Wilhelmina Ziekenhuis.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de tweede fase van het project. De ingang van het ziekenhuis is aangepakt en er is een geheel nieuw riool en bekabeling aangelegd op dit stukje van de Europaweg. Er is een brede duiker aangelegd voor de Stadsbeekloop, die straks anders gaat lopen vanaf het Asserbos naar de Drentsche Aa.

Salland heeft de complete oude weg bijna verwijderd, alleen richting de Beilerstraat zijn een paar stukjes blijven liggen. Het gehele wegdek is gedeeld en smaller gemaakt, in de berm inrijden gaat moeilijker omdat er een stoeprand is aangebracht. Het hemelwater gaat direct terug de sloten in en de weg heeft nieuwe led-lantaarnpalen gekregen.

De aannmer laat nu het laatste stukje Europaweg tot de Ovonde aanleggen. Tevens is het rioolwerk op de nieuwe Ovonde aangelegd en kan de structuur van de Ovonde uitgezet worden. Ook de straatkolken kunnen nu hun plaats krijgen.

Voor de kerst is de Ovonde klaar en kan het verkeer weer tweezijdig over dit stukje Europaweg rijden. Hierna zal de aannemer de Overcingellaan tot de Spoorstraat gaan aanleggen, waar de aannemer BAM is gestopt. 

Meer:  http://florijnas.com/projecten/stadsboulevard/

 

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 01

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 02

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 03

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 04

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 05jpg

2017 11 08 asfalt europaweg zuid 06