Menu

Autismecafé Assen op 23 november: Autisme en Onderwijs

autismecafe1Op donderdag 23 november 2017 is er weer een Autismecafé in Assen, locatie het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het thema is deze keer Autisme en Onderwijs.

Leerlingen met Autisme kunnen thuis komen te zitten, omdat het onderwijs niet passend genoeg is. Voor leerlingen met autisme zijn er twee soorten onderwijs, het reguliere onderwijs en het speciaal onderwijs. Welke vorm van onderwijs past bij een leerling met autisme en wordt er individueel gekeken naar de leerling? In hoeverre is Passend Onderwijs ook echt passend bij leerlingen met autisme? Geeft Passend Onderwijs meer kansen? Wat mag je als ouder verwachten van school?

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit thema in gesprek met Yvonne Zondervan, autismecoach en werkzaam bij de NVA en Geesje Duursma, een van de initiatiefnemers van De Autismecampus. Yvonne en Geesje zijn allebei moeder van een kind met autisme. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen te delen. Mensen die werkzaam zijn in het onderwijs zijn ook van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.autismecafe.nl of kunt u contact opnemen met Margreet Hamming via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-33018717.