Menu

Percussie en djembé workshops in Marsdijk

Kom je ook meedoen met de Afrikaanse workshops komende zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur? Elke workshop duurt ongeveer 20 minuten en de toegang is natuurlijk gratis. De workshops zijn geschikt voor alle leeftijden en alle niveau’s.

Geboren in Togo, West-Afrika, groeide Michael Agbodo op in een traditie van muziek en dans. Hij volgde een dansopleiding in Lomé, de hoofdstad van Togo, waarna hij jarenlang danste bij beroemdegezelschappen in diverse landen van West-Afrika. Inmiddels is hij alweer vele jaren in Nederland en brengt hij hier met veel plezier de kunst van de Afrikaanse dans en percussie over aan iedereen die hier interesse in heeft.

Percussie / djembé workshops

Voor de percussieworkshops wordt er veelal gebruik gemaakt van djembé. Na enige oefening tover je uit deze eenvoudige trommel geluiden die variëren van een diepe bas tot aan slaps die klinken als donderslagen. De percussietechniek en de uitleg over de traditionele betekenis van de muziek wordt al generaties lang doorgegeven door ervaren djembéspelers. Kenmerkend voor Afrikaanse percussie is de polyritmiek. Dit wil zeggen dat er verschillende ritmische structuren tegelijkertijd worden gespeeld.

De workshops djembé (percussie) geven een ideale basis om kennis te maken met pure ritmiek. Het ritmegevoel van de cursisten wordt gestimuleerd door het aanbieden van eenvoudige ritmes op de djembé die, naar gelang het niveau van de groep, opgebouwd kunnen worden naar meer gevariëerde en complexe ritmes. Na de workshop is er de mogelijkheid het geleerde te presenteren in een optreden.