Menu

Stadsbedrijvenpark Assen krijgt glasvezelaansluiting

glasvezelOndernemers op de bedrijventerreinen in Assen zitten te springen om een glasvezelaansluiting. Bright Access heeft deze handschoen opgepakt en begint binnenkort met de aanleg van een netwerk op Stadsbedrijvenpark, Peelerpark en Messchenveld volgen daarna. Maar ook op Assen West en Zuid kan Bright Access glasvezel leveren. Daarbij wordt samengewerkt met parkmanagement organisatie Ondernemend Assen.

Ondernemend Assen heeft de afgelopen tijd veel voorwerk verricht waardoor de aanleg van glasvezel in een stroomversnelling is gekomen. Directeur Janarthanan Sundaram van Bright Access: “In Nederland ligt op veel bedrijventerreinen nog geen glasvezel. Wij doen ons best, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijk aanleggen. Daarom richten we ons op de plaatsen waar de ondernemers goed georganiseerd zijn, omdat een project daar sneller van de grond komt. In Assen is dat zeker het geval”.

Bright Access ziet in Assen veel potentie. "Een goede internetverbinding is in onze visie een nutsvoorziening net als water en stroom, daar moet iedere ondernemer eenvoudig gebruik van kunnen maken.” stelt projectleider Daniël Dorrestein.

Voorzitter René Kuipers van Ondernemend Assen: ‘’Allereerst; onze programmamanager Ryanne van der Pal en bestuurslid Rob Faijdherbe hebben zich in de afgelopen periode maximaal ingespannen om tot realisatie van glasvezel te komen, zij verdienen wat mij betreft álle credits dat we tot een goede deal zijn gekomen met Bright Access. In de afgelopen jaren heeft Bright Acces bewezen een actieve partner te zijn op verschillende bedrijventerreinen in Nederland, wij verwachten dan ook met de juiste partner samen te werken in de aankomende periode. Glasvezel is voor onze leden van cruciaal belang, en voor nieuwkomers in Assen vaak een vestigingsvoorwaarde. Bovendien is glasvezel in de toekomst ook van groot belang bij diverse andere vormen van datatransport, bv. bij eventuele realisatie van camera netwerken.

Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een aantal regionale leveranciers van ICT diensten in Assen, waardoor ook actief wordt samengewerkt met leden van Ondernemend Assen.