Menu

Promotor van Dam wil Formule 1 naar Assen halen

formule1Als het aan promotor Lee van Dam ligt komt de Formule 1 naar Assen. Hij gelooft dat dit mogelijk moet zijn.

Van Dam is geen onbekende in de racewareld. Onder andere haalde hij de Champ Car in 2007 naar Assen. Ook organiseerde hij de A1 GP op circuit Zandvoort. Hij heeft nu een droom, en dat is dat de Formule 1 op het Asser circuit gaat rijden.

In de toekomst wil het TT-circuit graag de Formule 1 race huisvesten. Ondanks dat er veel wordt gelobbyd, lijkt er dat er tot nu toe weinig progressie geboekt is. Van Dam deelt echter die mening niet. Hij denkt dat er mogelijkheden zijn op de Asser circuit. 

"We zouden dit graag willen organiseren. We huren het circuit nu o.a. voor de Gamma Racing Day en zouden het ook voor de Formule 1 willen huren, zoals we dat in het verleden hebben gedaan voor de Champ Cars, Superleague Formula en A1 GP op Zandvoort," vertelt Van Dam tegen Motorsport.com.
 
Lobby
Volgens Van Dam is het zaak dat de neuzen van alle betrokken partijen dezelfde kant op staan. De kosten moeten bekend zijn en iedereen moet het willen. Twee andere races in Europa vallen volgend seizoen af. Veel partijen, ook uit Den Haag, praten hierover. Als iedereen zijn bijdrage kan leveren kunnen ze samen met het circuit een plan van aanpak maken.

Foto: Katherine Lake