Menu

Delftse studenten pakken wereldprimeur met waterstofraceauto op TT Circuit

ttcircuitTijdens de Gamma Racing Day op 6 augustus 2017 heeft het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft deelgenomen aan een fossiele brandstofcompetitie op het TT circuit in Assen. De studenten doen dit met een 100% schone waterstof-elektrische auto. Hiermee zet het team een wereldprimeur neer met waterstof in de conventionele racewereld.

De start van de race verliep enigszins moeizaam, maar ze hebben zich snel herpakt en konden zeer competitief meedoen met de sportklasse van de Supercar Challenge. "Dit is een unieke prestatie, voor het eerst deelnemen in een conventionele raceklasse met een waterstof-elektrische raceauto. Bizar dat we dit met z'n allen hebben kunnen doen. Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken", vertelt Team Manager Mats Dirkzwager. Tijdens de vrije training op vrijdag wist het team al de vierde tijd neer te zetten in de raceklasse. Dit toonde de potentie van de auto.

Door middel van de raceauto laat het studententeam zien dat waterstof een belangrijke rol zal spelen in de transportsector. Het team heeft als doel om aan te tonen dat waterstof een volwaardig alternatief is voor fossiele brandstoffen. Met een groot bereik én de mogelijkheid om met hetzelfde gemak als brandstofauto's bij te tanken, biedt het waterstof-elektrisch rijden grote voordelen ten opzichte van batterij-elektrisch rijden.

Het rijden in de Supercar Challenge op Assen is het nieuwe hoogtepunt voor waterstoftechnologie en het tiende bestuur van Forze. Begin september start een nieuw bestuur en zullen er nieuwe doelstellingen worden gezet. Als generatie van de duurzame toekomst zal de technologie verder ontwikkeld worden.

Foto: ©worcflow 2017